27 elokuuta 2020
Suomi

Ålandsbankenille ensimmäinen Joutsenmerkitty suomalainen korkorahasto

Svane Markning

Voimme ylpeästi esitellä ensimmäisen Joutsenmerkityn rahastomme – Ålandsbanken Green Bond ESG:n, joka on ensimmäinen suomalainen Joutsenmerkitty korkorahasto. Ympäristömerkki on todiste menestyksekkäästä työstämme kestävyyden ja vastuullisten sijoitusten parissa. Rahasto lanseerattiin toukokuussa 2019 ja se sijoittaa vihreisiin obligaatioihin ja yrityslainoihin, joiden liikkeeseenlaskijoina on yrityksiä, jotka ovat luokkansa johtavia vastuullisuusmielessä.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on pohjoismainen ympäristömerkki, joka auttaa kuluttajia tekemään hyviä päätöksiä ympäristön vuoksi. Vuodesta 2017 alkaen myös rahastot voivat saada Joutsenmerkin – näin ollen sinä sijoittajana voit helposti tunnistaa vastuullisen rahaston ja tehdä ympäristöystävällisen päätöksen. Kestävien valintojen tekeminen tulee olla helppoa, olipa sitten kyseessä pesuaineen osto tai rahaston valinta.

Joutsenmerkinnän kriteerit

Saadakseen Joutsenmerkin sijoitusrahaston tulee täyttää 25 pakollista kriteeriä, jotka jaetaan eri ryhmiin:

  • Poissulkeminen: Rahaston täytyy poissulkea sijoitukset tiettyihin erityisen ongelmallisiin toimialoihin ja yrityksiin.
  • Positiivinen seulonta: Rahaston tulee tehdä kestävyysanalyysi mahdollisista sijoituksista ja valita ne yritykset, joiden vastuullisuusarvosana on paras koskien sekä ympäristökysymyksiä että sosiaalista vastuuta ja hyvää hallintotapaa.
  • Läpinäkyvyys: Rahaston tulee olla avoin sen sisältämistä omistuksista ja julkaistava vuosittainen vastuullisuusraportti rahaston toiminnasta.

Kriteerit tarkastaa ulkopuolinen taho, Pohjoismainen Ympäristömerkintälautakunta. Lue lisää Joutsenmerkityistä rahastoista.

Kestävä ja vastuullinen sijoitus

Tieto ja ymmärrys ja sen myötä kiinnostus vastuullisiin ja kestävän kehityksen mukaisiin sijoituksiin on voimakkaassa kasvussa korkomarkkinoilla maailmanlaajuisesti. Ålandsbanken Green Bond ESG tarjoaa kilpailukykyisen korkotuoton ja sijoittaa samalla ympäristön kannalta hyväksyttävällä tavalla ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Ympäristövastuullisuuden lisäksi yhteiskuntavastuullisuus ja yhtiöiden vastuullinen hallintotapa kuuluu ESG-kriteereihin, joita rahasto seuraa. Lue lisää Ålandsbanken Green Bond ESG:stä.

– Tänä päivänä mielenkiinto Ålandsbanken Green Bondin kaltaiseen rahastoon on suuri. Joutsenmerkki antaa uskottavuutta rahaston ympäristöystävällisestä sijoitussuuntauksesta, minkä koemme kiinnostavan monia tiedostavia sijoittajia. Vihreät joukkolainat ovat globaalisti vahva ja kasvava trendi korkomarkkinoilla. Ympäristöystävällisten sijoitusten trendi yhdistettynä Ålandsbankenin menestyksekkääseen koronhoitotiimiin antaa rahastolle erinomaiset edellytykset tulevaisuuden kehitykseen, kertoo Tom Pettersson, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy:n toimitusjohtaja.

Lue lisää: Nordic Ecolabel www.nordic-ecolabel.org Svanen https://www.svanen.se


* Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitettu pääoma voi laskea tai nousta sijoitusaikana ja koko sijoitetun rahamäärän takaisinmaksua ei voida taata.

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!