17 elokuuta 2021
Suomi

Osakesäästötili – nyt myös täyden valtakirjan varainhoitopalvelulla

Marhallan ostersjon klippor fyr hav kvinna

Nina Laakkonen, johtaja Private Banking, kertoo lyhyessä videossa enemmän osakesäästötilistä.

Kenelle osakesäästötili sopii?

Osakesäästötili sopii kaikille sijoittajille, jotka haluavat säästää pitkäjänteisesti ja sijoittaa osakkeisiin verotehokkaalla tavalla. Tilin sisällä voit ostaa ja myydä kotimaisia ja ulkomaisia pörssiosakkeita – ilman välittömiä veroseuraamuksia.

Mitkä ovat osakesäästötilin hyödyt verrattuna tavalliseen osakesijoittamiseen?

Suurin hyöty on nimenomaan verotehokkuudessa. Verotus tapahtuu vasta siinä vaiheessa, kun osakesäästötililtä nostetaan varoja tai koko tili lopetetaan. Sijoittamalla tuotot ja osingot uudelleen tilin sisällä saat mahdollisuuden hyötyä korkoa korolle-ilmiöstä pitkällä aikavälillä. Osakesäästötilin osalta on myös syytä muistaa, että mahdollisia luovutustappioita ei saa vähentää verotuksessa ennen kuin osakesäästötili lopetetaan, toisin sanoen, jos myyt kaikki osakkeesi ja nostat kaikki varat osakesäästötililtä.

Osakesäästötilin pääoman yläraja on 50 000 euroa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Se tarkoittaa sitä, että voit sijoittaa osakesäästötilille korkeintaan 50 000 euroa, jotka sen jälkeen käytetään osakeostoihin. Tämä 50 000 euron raja koskee ainoastaan tilille siirrettävää pääomaa, osakesäästötilin arvo voi toki olla tätä korkeampi – hyvien sijoitusten avulla. Toisin sanoen, sijoitusten arvo voi ajan mittaan sekä nousta tätä suuremmaksi että laskea tätä pienemmäksi. Jos haluat siirtää lisää varoja osakesäästötilillesi, täytyy sinun ensin nostaa tililtä vastaava summa.

Ålandsbanken on lanseerannut ensimmäisenä Suomessa osakesäästötilin, joka on liitetty aktiiviseen varainhoitopalveluun.

Kenelle tämä varainhoitopalvelu on suunnattu ja mitkä sen hyödyt ovat?

Vastasimme asiakkaidemme kysyntään hoitaa myös osakesäästötileihin liittyviä sijoituspäätöksiä heidän puolestaan. Premium- tai Private Banking -asiakkaanamme tarjoamme sinulle mahdollisuuden liittää osakesäästötiliin täyden valtakirjan varainhoitopalvelun. Aktiivinen osakesäästötiliin liitetty salkunhoito tarkoittaa, että varmistamme korkoa korolle -efektin. Sijoituksia hoidetaan tehokkaasti ja sijoituspäätökset tehdään huolella, jolloin riski pienenee. Me huolehdimme puolestasi osakkeiden valinnasta ja seurannasta. Kokeneet sijoitusasiantuntijamme seuraavat aktiivisesti markkinoita ja tekevät allokaatiopäätökset vallitsevan markkinatilanteen mukaan. Täyden valtakirjan varainhoito sopii kaikille, joita kiinnostaa ammattimaisesti hoidettu osakesäästötili, ja soveltuu salkuille, joiden sijoitettu pääoma on 50 000 euroa.

Tästä näet lyhyen videon osakesäästötilistä:

Huomaa, että kaikkeen arvopaperisijoittamiseen liittyy riskejä. Sijoituksen arvo ja tuotto voivat sekä nousta että laskea ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan tai osittain.

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!