15 helmikuuta 2021
Suomi

Vastuullisia sijoituksia

Svanemarkt fond global aktie alandsbanken blogg

Joutsenmerkitty rahasto tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tehdä vastuullisempia valintoja helposti myös sijoituksissaan. Ålandsbanken Maailma Osake -rahaston Joutsenmerkintä lokakuussa 2020 lisäsi entisestään vastuullisten sijoitusten valikoimaamme.

Ålandsbanken Maailma Osake -Rahastolle Joutsenmerkki

– Vastuullisuuskysymykset koskien sijoituksia kasvavat jatkuvasti ja asiakkaamme keskittyvät yhä enemmän vastuullisuuteen sijoituksia valitessaan. Rahaston Joutsenmerkki on osoitus pankin menestyksekkäästä vastuullisuustyöstä ja vastaa asiakkaidemme keskuudessa jo olevaan kysyntään, kertoo Anna-Stina Wiklund, ESG-vastaava Ålandsbankenin Rahastoyhtiöstä.

Saadakseen Joutsenmerkin rahaston on täytettävä 25 pakollista kriteeriä, jotka koskevat poissulkemista, positiivista seulontaa, läpinäkyvyyttä ja vaikuttamista. Joutsenmerkin saamiseksi vaaditaan myös esimerkiksi perusteellinen kestävyysanalyysi ja vuosittainen vastuullisuusraportti rahaston toiminnasta.

– Kiinnostus vastuulliseen ja kestävään sijoittamiseen jatkaa huimaa kasvuaan. Joutsenmerkityssä rahastossa riippumaton osapuoli tarkastaa, että rahaston vastuullisuustyö täyttää tiukat ja kokonaisvaltaiset kriteerit. Onnittelemme Ålandsbankenia menestyksekkäästä hakemuksesta, jonka ansiosta pankin asiakkaat saavat nyt mahdollisuuden sijoittaa Joutsenmerkittyyn rahastoon myös osakepuolella, sanoo Joutsenmerkin ESG-asiantuntija Sebastian Högnabba.

Ålandsbanken Maailma Osake -rahasto keskittyy yhä enemmän vastuullisuuteen

Rahasto on jo entuudestaan muiden Ålandsbankenin rahastojen tapaan poissulkenut yhtiöitä, jotka toimivat eettisesti kyseenalaisilla aloilla mukaan lukien aseet, tupakka, alkoholi, pornografi a ja pelit. Tämän lisäksi Ålandsbanken Maailma Osake -rahasto poissulkee sijoitukset yhtiöihin, joilla on toimintaa fossiilisten polttoaineiden parissa.

Rahasto myös painottaa valinnoissaan yhtiöitä, joilla on parhaat vastuullisuusarvosanat. Tavoitteena on, että 50 prosenttia tai enemmän yhtiön omistuksesta on korkeimman vastuullisuusarvosanan saaneita yhtiöitä ESG-analyysin mukaan, niin sanottuja ESG Leadersejä. Yhtiöiden näkökulmat koskien ympäristöä, yhteiskunnallisia kysymyksiä ja hallintotapaa analysoidaan yhdessä taloudellisen analyysin kanssa.

– Olemme ylpeitä voidessamme vahvistaa Joutsenmerkittyjen rahastojen tarjontaa valikoimassamme. Aiomme myös lisätä rahaston omistamien yhtiöiden aktiivista vaikuttamista sellaisilla kysymyksillä, joiden arvioidaan olevan oleellisia vastuullisuusnäkökulmasta, kertoo Wiklund.

Teksti Jutta Linder Kuva Jenny Ruda

Vasemmalta: Sebastian Högnabba (Joutsenmerkin ESG-asiantuntija), Anna-Stina Wiklund (ESG-vastaa-va Ålandsbankenin Rahastoyhtiöstä) ja Seppo Kurki-Suonio (salkunhoitaja, FIM).


Tervetuloa pankkiin, joka arvostaa sinua ja ympäristöä!