Ensimmäinen Joutsenmerkitty suomalainen korkorahasto

Ensimmäinen Joutsenmerkitty suomalainen korkorahasto


Ålandsbanken Green Bond ESG sijoittaa vihreisiin obligaatioihin ja yrityslainoihin, joiden liikkeeseenlaskijoina ovat parhaan vastuullisuusarvosanan saaneet yritykset.

Rahasto tarjoaa kilpailukykyistä korkotuottoa* kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja rahastoa hallinnoi Ålandsbankenin menestyksekäs korkotiimi.

Valitse Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty korkorahasto ja liity sijoitusmaailman edelläkävijöiden joukkoon!

Haluan lisätietoa Ålandsbanken Green Bond ESG -rahastosta

Ålandsbankenin Tietosuojaseloste*

Joutsenmerkki


Joutsenmerkki on pohjoismainen ympäristömerkki, joka auttaa kuluttajia tekemään hyviä päätöksiä ympäristön vuoksi. Vuodesta 2017 alkaen myös rahastot voivat saada Joutsenmerkin – näin ollen sinä sijoittajana voit helposti tunnistaa vastuullisen rahaston ja tehdä ympäristöystävällisen päätöksen. Kestävien valintojen tekeminen tulee olla helppoa, olipa sitten kyseessä pesuaineen osto tai rahaston valinta.

Joutsenmerkinnän kriteerit


Saadakseen Joutsenmerkin sijoitusrahaston tulee täyttää 25 pakollista kriteeriä, jotka jaetaan eri ryhmiin:

  • Poissulkeminen: Rahaston täytyy poissulkea sijoitukset tiettyihin erityisen ongelmallisiin toimialoihin ja yrityksiin.
  • Positiivinen seulonta: Rahaston tulee tehdä kestävyysanalyysi mahdollisista sijoituksista ja valita ne yritykset, joiden vastuullisuusarvosana on paras koskien sekä ympäristökysymyksiä että sosiaalista vastuuta ja hyvää hallintotapaa.
  • Läpinäkyvyys: Rahaston tulee olla avoin sen sisältämistä omistuksista ja julkaistava vuosittainen vastuullisuusraportti rahaston toiminnasta.

Kriteerit tarkastaa ulkopuolinen taho, Pohjoismainen Ympäristömerkintälautakunta.

*Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Sijoitettu pääoma voi laskea tai nousta sijoitusaikana ja koko sijoitetun rahamäärän takaisinmaksua ei voida taata.


Ålandsbanken - Ålandsbanken Svanemärket Fond Fi

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua