Kortit

Ålandsbankenin kansainvälisillä korteilla voit maksaa ja nostaa käteistä joka puolella maailmaa. Kortteihimme liittyy monenlaisia ominaisuuksia ja etuja. Monet korttimme sisältävät esimerkiksi kattavia korttivakuutuksia.

Itämerikortti – Uusi Mastercard Premium Gold

Meillä on ilo esitellä ensimmäinen Itämerikorttimme, joka on Mastercard-kortti terveemmän meren puolesta.

Itämerikortti on valmistettu maissipohjaisesta biologisesti hajoavasta materiaalista. Se on yhtä kestävä kuin muovikortit, mutta huomattavasti ympäristöystävällisempi. Itämerikortti on yhdistelmä maksamisen helppoutta ja tärkeän asian puolesta toimimista. 

Kortti yhdistettiin syksyllä 2016 Åland Indexiin, laskentajärjestelmään, joka auttaa sinua seuraamaan korttiostojesi vaikutusta ympäristöön hiilidioksidipäästöjen määrällä mitattuna. 

Lue lisää Itämerikortista ja Åland Indexistä Ålandsbanken - Aab Ostersjokortet

Mastercard Premium Gold-kortin ominaisuudet säilyvät

Itämerikortti on edelleen Mastercard Premium Gold-kortti. Kortin ominaisuudet, edut ja korttivakuutukset säilyvät ennallaan.

Kyseessä on joustava pankki- ja luottokortti, johon sisältyy kattava matkavakuutus, henkilöllisyysvarkausvakuutus sekä osto- ja hintaturvavakuutus.

Kortilla voit:

 • Nostaa automaateista käteistä joko tililtäsi tai korttiluotoltasi sekä Suomessa että ulkomailla.

 • Maksaa joko debit- tai luotto-ominaisuutta käyttäen sekä Suomessa että ulkomailla maksupäätteillä, joilla valinta on mahdollinen.

 • Valita 1.000–10.000 euron luottorajan ilman lisämaksua.

 • Maksaa internetissä, jos verkkomaksuominaisuus on liitetty korttiisi.

 • Hyötyä yhteistyökumppaneittemme Premium Banking -asiakkaille tarjoamista eduista ja alennuksista.

Kun haet luottokorttia, pankki voi tarkistaa luottotietosi.

Kortin ominaisuudet ja korttivakuutukset

 • Kattava matkavakuutus. Myös kortinhaltijan kanssa matkustava puoliso, avopuoliso sekä alle 23-vuotiaat lapset ja lapsenlapset on vakuutettu kortinhaltijan lisäksi. Vakuutuksen voimassaolo ei edellytä matkan maksamista kortilla.

 • Henkilöllisyysvarkausvakuutus korvaa, mm. oikeudenkäyntikuluja, maksuja ja saamatta jäänyttä palkkaa, jotka johtuvat vakuutetun nimen ja henkilötunnuksen luvattomasta käytöstä luotto- tai pankkitilien avaamiseksi.

 • Ostoturvavakuutus: maksaessasi kortilla, esimerkiksi tabletin, vakuutus kattaa mahdolliset vahingot (voimassa 2 vuotta), ja pidentää takuun jopa viiteen vuoteen ostohetkestä laskettuna. Ei omavastuuta eikä esineen iästä johtuvia vähennyksiä.

 • Turvaasi kuuluu myös ostoksille Suomessa alhaisimman hinnan takaava Hintaturvavakuutus kortilla maksetuille tavaroille.

 • Voit valita itse korttisi tunnusluvun.

 • Korttiluotto antaa korotonta maksuaikaa noin 40 päivää.

 • Voit maksaa luottokorttilaskun osissa ja saada lyhennysvapaita kuukausia.

 • Premium Banking -asiakkaana sinulta ei veloiteta tilinhoitomaksua.

 • Kortin vuosimaksu sisältyy Premium Banking -kuukausimaksuun.

 • Muuta joustavasti korttisi käyttörajoituksia Internetkonttorissa tai Mobiilipankissa. Voit tehdä kortillesi sekä tilapäisiä että pitkäaikaisempia asetuksia, maantieteellisiä rajoituksia ja/tai tarkistaa korttisi nosto- ja ostorajoitukset vastaamaan sinun tarpeitasi. Samalla lisäät korttimaksamisen turvallisuutta.

Lue lisää korttivakuutuksista

Huomioi, että korttivakuutusten voimassaolo päättyy, jos korttisopimuksesi päättyy.

Miten saan kortin?

Tämä Mastercard-kortti sisältyy ainoastaan Premium Banking -palveluun.

Maksut

Ålandsbankenilla voit valita juuri itsellesi sopivimman tavan maksujen hoitamiseen monista erilaisista mahdollisuuksista.

Euromaksulla suoritat maksut kaikkiin EU-maihin

Laskujen maksaminen on helppoa koko Euroopassa. Euromaksu on oikea vaihtoehto, jos haluat maksaa euromääräisen laskun kotimaahan tai eurooppalaisiin pankkeihin. EU-maiden lisäksi voit maksaa euromaksulla Islantiin, Norjaan, Liechtensteiniin, Monacoon ja Sveitsiin.

Internetkonttorin tai Mobiilipankin kautta euromaksun maksaminen on nopeaa ja kätevää. Voit myös tallentaa kaikki maksutiedot omalle maksunsaajalistallesi, mikä helpottaa seuraavaa maksua samalle saajalle. Voit tietenkin tehdä maksuja myös kaikissa konttoreissamme.

Euromaksua kutsutaan myös SEPA-maksuksi. SEPA on lyhenne sanoista Single Euro Payments Area, yhteinen euromaksualue.

Lue lisää SEPA-maksusta