Lisää korttimaksujesi turvallisuutta rajoittamalla kortin käyttöä

Kortit

Ålandsbankenin kansainvälisillä Itämerikorteilla voit maksaa ja nostaa käteistä joka puolella maailmaa. Itämerikorttimme puhuvat myös terveemmän meren puolesta ja antavat sinulle mahdollisuuden seurata omaa ympäristövaikutustasi Åland Indexin avulla. Kortteihin liittyy monenlaisia ominaisuuksia ja etuja ja monet korttimme sisältävät myös kattavia korttivakuutuksia. Olemme päivittäneet korttiemme ulkoasua – uudet värisävyt helpottavat korttien erottamista toisistaan.

Lisää korttimaksujesi turvallisuutta rajoittamalla kortin käyttöä

Asiakkaanamme ja kortinkäyttäjänä sinulla on mahdollisuus rajoittaa ulkomailla kortillasi tehtäviä käteisnostoja automaateista ja ostoja fyysisissä ostopaikoissa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kortin käytöstä tulee turvallisempaa ja maksukorttipetosten riski pienenee.

Kortin käytön aluekohtainen rajoittaminen ja turvarajat ostoille ja käteisnostoille

Korttisi sallituiksi käyttöalueiksi voit valita Suomen, Pohjoismaat, Euroopan tai koko maailman.

Aluekohtainen rajoitus koskee ostoja fyysisissä ostospaikoissa ja käteisnostoja automaateista. Rajoitus ei koske internetissä kortilla maksettuja ostoksia. Suosittelemmekin tekemään verkko-ostoksia verkkokaupoissa, joilla on käytössään Mastercard SecureCode -palvelu.

Käyttämällä rajoitustoimintoa kortin käyttö on turvallisempaa, missä ikinä oletkin. Jos matkustat paljon Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa, voit rajata korttisi toimimaan vain näillä alueilla. Näin pienennät riskiä joutumasta tilanteeseen, jossa joku ulkopuolinen yrittää nostaa käteistä tai maksaa kortillasi rajaamasi alueen ulkopuolella.

On tilanteita, joissa korttitapahtuma (varmennus) voidaan hyväksyä, vaikka aluekohtainen rajoitus on käytössä. Tämä voi johtua siitä, että maksupäätteessä tai automaatissa ei ole maatunnusta tai se on virheellinen. Näin on esimerkiksi tehtäessä ostoksia kansainvälisillä lento- tai laivareiteillä, jolloin maatunnus voi olla muu kuin sen maan, jossa ostos tosiasiallisesti tehdään.

Kortin aluekohtaisen käytön rajoittamisen lisäksi, voit asettaa kortillesi sinun tarpeitasi vastaavia vuorokausikohtaisia nosto-, osto- ja internetostorajoja. Näin vähennät riskiä siitä, että sivullinen pääsee käsiksi rahoihisi, mikäli korttisi tiedot kopioitaisiin. Asettamiasi rajoja voit muuttaa esimerkiksi ulkomailla oleskelusi ajaksi.

Turvarajojen ja aluekohtaisen rajoituksen muuttaminen

Voit helposti itse muuttaa turvarajojasi ja aluekohtaisia rajoituksiasi Internetkonttorissa:

  1. Valitse kortti, mihin haluat tehdä rajoituksia.

  2. Valitse Muuta kortin tiedot-välilehti.

  3. Napsauta linkkiä "Muuta korttitietoja (turvarajat jne.)" antaaksesi turvarajat.

  4. Täytä haluamasi turvarajat kortillesi ja valitse"Jatka". Hyväksy ehdot ja muutokset tunnusluvulla tunnuslukutaulukostasi tai Ålandsbanken e-ID:llä.

  5. Napsauta linkkiä "Vaihda kortin aluerajoitusta" antaaksesi aluekohtaisen rajoituksen.

  6. Valitse alue, jolle haluat rajoittaa korttisi käytön ja hyväksy muutos tunnusluvulla tunnuslukutaulukostasi tai Ålandsbanken e-ID:llä.

Voit helposti ja joustavasti muokata korttisi käyttörajoituksia myös Mobiilipankissa. Valitse päävalikosta kohta Kortit, valitse kortti, mihin haluat tehdä rajoituksia ja muokkaa asetuksiasi. Hyväksy muutos tunnusluvulla tunnuslukutaulukostasi tai Ålandsbanken e-ID:llä.

Rajoitukset ovat voimassa heti, kun ne ovat päivittyneet järjestelmiin, mikä voi kestää muutaman minuutin.

Aluekohtainen rajoitus ei koske ostoja, joita ei ole varmennettu.

Maksut

Ålandsbankenilla voit valita juuri itsellesi sopivimman tavan maksujen hoitamiseen monista erilaisista mahdollisuuksista.

Euromaksulla suoritat maksut kaikkiin EU-maihin

Laskujen maksaminen on helppoa koko Euroopassa. Euromaksu on oikea vaihtoehto, jos haluat maksaa euromääräisen laskun kotimaahan tai eurooppalaisiin pankkeihin. EU-maiden lisäksi voit maksaa euromaksulla Islantiin, Norjaan, Liechtensteiniin, Monacoon ja Sveitsiin.

Internetkonttorin tai Mobiilipankin kautta euromaksun maksaminen on nopeaa ja kätevää. Voit myös tallentaa kaikki maksutiedot omalle maksunsaajalistallesi, mikä helpottaa seuraavaa maksua samalle saajalle. Voit tietenkin tehdä maksuja myös kaikissa konttoreissamme.

Euromaksua kutsutaan myös SEPA-maksuksi. SEPA on lyhenne sanoista Single Euro Payments Area, yhteinen euromaksualue.

Lue lisää SEPA-maksusta