Käytätkö korttiasi ostosten maksamiseen verkossa?

Kortit

Ålandsbankenin kansainvälisillä Itämerikorteilla voit maksaa ja nostaa käteistä joka puolella maailmaa. Itämerikorttimme puhuvat myös terveemmän meren puolesta ja antavat sinulle mahdollisuuden seurata omaa ympäristövaikutustasi Åland Indexin avulla. Kortteihin liittyy monenlaisia ominaisuuksia ja etuja ja monet korttimme sisältävät myös kattavia korttivakuutuksia. Olemme päivittäneet korttiemme ulkoasua – uudet värisävyt helpottavat korttien erottamista toisistaan.

Käytätkö korttiasi ostosten maksamiseen verkossa?

Ålandsbanken liittää automaattisesti kaikki myöntämänsä Mastercard-kortit Mastercard® SecureCode™ -palveluun. Palvelu noudattaa kansainvälistä, luotettavan verkkomaksamisen turvallisuusstandardia.

Palvelu on helppokäyttöinen eikä aiheuta sinulle lisäkustannuksia. Suosittelemme sinua käyttämään verkkokauppoja, jotka ovat mukana tässä palvelussa. Näiden verkkokauppojen verkkosivuilla on Mastercard SecureCode -logo.

Ålandsbankenin Internetkonttorin käyttäjälle

Tehdessäsi ostoksia verkkokaupassa, joka vaatii Mastercard SecureCode -palvelun käyttöä, tunnistaudut henkilökohtaisilla kirjautumistiedoillasi ja Internetkonttorissamme käyttämäsi tunnuslukutaulukon tunnusluvuilla tai Ålandsbanken e-ID:llä.

Pidäthän mielessäsi, että turvallisempi verkkokauppojen tekeminen kortillasi edellyttää, että sinulla on kirjautumistietosi käytettävissäsi.

Sinulle, joka et käytä Internetkonttoria

Käyttäessäsi Mastercard SecureCode -palvelua tunnistaudut tekstiviestillä. Vahvistaessasi ostostasi verkkokaupassa, matkapuhelimeesi lähetetään kertakäyttökoodi, jota käytät tunnistautumiseen. Saat uuden koodin jokaista uutta verkkokauppaostosta varten.

Jotta palvelu toimisi, tarvitsemme täydellisen matkapuhelinnumerosi asiakasrekisteriimme. Jos meillä ei ole numeroasi, voit ilmoittaa sen maksaessasi ostosta. Otathan pankkiin yhteyttä jos haluat varmistaa, että meillä on oikeat tiedot.

Toimi näin:

Kun maksat ostoksia kortillasi verkossa, Mastercard SecureCode -palvelu tunnistaa molemmat kaupan osapuolet: ostajan ja maksunsaajan. Tietojasi ei lähetetä maksusaajalle, järjestelmä lähettää tälle vain tiedon siitä, että olet tunnistautunut.

  1. Mene tavalliseen tapaan haluamaasi verkkokauppaan.

  2. Tee ostoksesi ja siirry maksamaan.

  3. Valitse maksutavaksi Mastercard.

  4. Ilmoita vaaditut tiedot (kortin numero, voimassaoloaika, turvakoodi).

  5. Seuraavaksi siirryt Mastercard SecureCode -palvelun sivulle, jolla tarkistat oston tiedot.

  6. Napsauta sen jälkeen Jatka-painiketta, niin siirryt automaattisesti Internetkonttoriin, jossa syötät henkilökohtaiset kirjautumistunnuksesi, tai saat automaattisesti matkapuhelimeesi tekstiviestillä väliaikaisen koodin, jonka syötät kenttään.

  7. Sen jälkeen saat verkkokaupasta varmistuksen, että ostosi on rekisteröity ja maksu on onnistunut.

Jos maksat luottokortilla, maksu veloitetaan Mastercard-laskullasi. Jos maksat debit-ominaisuudella, maksu veloitetaan tililtäsi. Luottokorttisi numeron löydät kortin etupuolelta ja debit-omaisuuden korttinumerosi löydät kortin taustapuolelta. Turvakoodi (CVV-koodi) on allekirjoituskentän kolme viimeistä numeroa.

Maksut

Ålandsbankenilla voit valita juuri itsellesi sopivimman tavan maksujen hoitamiseen monista erilaisista mahdollisuuksista.

Euromaksulla suoritat maksut kaikkiin EU-maihin

Laskujen maksaminen on helppoa koko Euroopassa. Euromaksu on oikea vaihtoehto, jos haluat maksaa euromääräisen laskun kotimaahan tai eurooppalaisiin pankkeihin. EU-maiden lisäksi voit maksaa euromaksulla Islantiin, Norjaan, Liechtensteiniin, Monacoon ja Sveitsiin.

Internetkonttorin tai Mobiilipankin kautta euromaksun maksaminen on nopeaa ja kätevää. Voit myös tallentaa kaikki maksutiedot omalle maksunsaajalistallesi, mikä helpottaa seuraavaa maksua samalle saajalle. Voit tietenkin tehdä maksuja myös kaikissa konttoreissamme.

Euromaksua kutsutaan myös SEPA-maksuksi. SEPA on lyhenne sanoista Single Euro Payments Area, yhteinen euromaksualue.

Lue lisää SEPA-maksusta