Kysymyksiä ja vastauksia

Kortit

Ålandsbankenin kansainvälisillä Itämerikorteilla voit maksaa ja nostaa käteistä joka puolella maailmaa. Itämerikorttimme puhuvat myös terveemmän meren puolesta ja antavat sinulle mahdollisuuden seurata omaa ympäristövaikutustasi Åland Indexin avulla. Kortteihin liittyy monenlaisia ominaisuuksia ja etuja ja monet korttimme sisältävät myös kattavia korttivakuutuksia. Olemme päivittäneet korttiemme ulkoasua – uudet värisävyt helpottavat korttien erottamista toisistaan.

Kysymyksiä ja vastauksia

1. Mikä on Mastercard® SecureCode™?

Vastaus: Mastercard SecureCode on verrattavissa Verified by Visa -palveluun. Mastercard SecureCode -palvelu on kansainvälinen, luotettavan verkkomaksamisen turvallisuusstandardi. Ostaja tunnistautuu henkilökohtaisella tunnusluvulla/koodilla ja varmistaa siten, ettei kukaan ulkopuolinen henkilö pääse käyttämään korttia verkko-ostoksiin.

2. Voinko valita, haluanko käyttää Mastercard SecureCode -palvelua?

Vastaus: Et. Ne verkkokaupat, jotka käyttävät Mastercard SecureCode -palvelua vaativat aina, että tunnistaudut.

3. Mistä tiedän, milloin minun pitää käyttää Mastercard SecureCode -palvelua?

Vastaus: Kun vierailet verkkokaupassa, näet Mastercard SecureCode -logon sivustolla. On myös verkkokauppoja, jotka käyttävät palvelua, vaikka logoa ei sivustolla näkyisikään. Siinä tapauksessa järjestelmä vaatii automaattisesti tunnistautumista.

4. Miksi Mastercard SecureCode on kehitetty?

Vastaus: Turvallisuusstandardi kehitettiin, jotta internetissä olisi turvallisempaa maksaa kortilla. Palvelussa mukana olevan kortin omistajana voit olla varmempi siitä, ettei kukaan muu voi käyttää korttiasi verkkomaksuihin.

5. Miten Mastercard SecureCode on varmempi?

Vastaus: Vaikka joku muu tietäisikin korttisi numeron, ei ostoa voi suorittaa ilman, että tunnistaudut maksunsaajalle Mastercard SecureCode -palvelun kautta. Jos tunnistus ei onnistu, osto ei mene läpi.

6. Voiko kaksi henkilöä, joilla on yhteinen tili ja molemmilla rinnakkaiskortit, käyttää samoja henkilökohtaisia koodeja?

Vastaus: Koska rekisteröityminen Mastercard SecureCode -palveluun on korttikohtainen, tulee molempien henkilöiden käyttää omia kirjautumistietojaan ja tunnistautumiskoodejaan.

7. Mitä korttia minun tulisi käyttää? Tarvitseeko minun hankkia uusi kortti voidakseni käyttää Mastercard SecureCode -palvelua?

Vastaus: Ålandsbanken liittää automaattisesti kaikki Mastercard-kortit palveluun. Voit käyttää kaikkia debit-, luotto- tai yhdistelmäkortteja maksamiseen Internetissä.

8. Mitä tapahtuu, kun korttini voimassaoloaika umpeutuu?

Vastaus: Ålandsbankenin korttiyritys Compass Card päivittää tiedot automaattisesti.

Maksut

Ålandsbankenilla voit valita juuri itsellesi sopivimman tavan maksujen hoitamiseen monista erilaisista mahdollisuuksista.

Euromaksulla suoritat maksut kaikkiin EU-maihin

Laskujen maksaminen on helppoa koko Euroopassa. Euromaksu on oikea vaihtoehto, jos haluat maksaa euromääräisen laskun kotimaahan tai eurooppalaisiin pankkeihin. EU-maiden lisäksi voit maksaa euromaksulla Islantiin, Norjaan, Liechtensteiniin, Monacoon ja Sveitsiin.

Internetkonttorin tai Mobiilipankin kautta euromaksun maksaminen on nopeaa ja kätevää. Voit myös tallentaa kaikki maksutiedot omalle maksunsaajalistallesi, mikä helpottaa seuraavaa maksua samalle saajalle. Voit tietenkin tehdä maksuja myös kaikissa konttoreissamme.

Euromaksua kutsutaan myös SEPA-maksuksi. SEPA on lyhenne sanoista Single Euro Payments Area, yhteinen euromaksualue.

Lue lisää SEPA-maksusta