Turvallinen kortin käsittely

Kortit

Ålandsbankenin kansainvälisillä Itämerikorteilla voit maksaa ja nostaa käteistä joka puolella maailmaa. Itämerikorttimme puhuvat myös terveemmän meren puolesta ja antavat sinulle mahdollisuuden seurata omaa ympäristövaikutustasi Åland Indexin avulla. Kortteihin liittyy monenlaisia ominaisuuksia ja etuja ja monet korttimme sisältävät myös kattavia korttivakuutuksia. Olemme päivittäneet korttiemme ulkoasua – uudet värisävyt helpottavat korttien erottamista toisistaan.

Turvallinen kortin käsittely

Käyttäessäsi maksukorttia esimerkiksi käteisnosto-, lippu-, parkki- tai polttoaineautomaatilla varmista, että voit asioida turvallisesti.

  • Suojaa aina tunnuslukusi huolellisesti.

  • Varmista, että kukaan ei näe tunnuslukuasi, kun näppäilet sen automaattiin tai maksuterminaaliin. Paras turva tunnusluvun urkintaa vastaan on suojata kortin tunnusluku aina sitä syötettäessä. Tämän voi tehdä esimerkiksi peittämällä näppäimistön toisella kädellä.

  • Mikäli havaitset automaatissa jotakin epäilyttävää, älä käytä sitä. Ota yhteys automaatin ylläpitäjään, numero löytyy aina automaatista.

  • Muista ottaa korttisi ja käteisautomaatilla rahasi ja mahdollinen kuittisi ennen poistumista.

  • Ole tarkkaavainen, jos tuntematon ihminen tarjoaa pyytämättä apuaan tai muutoin lähestyy sinua automaatilla ollessasi.

Maksut

Ålandsbankenilla voit valita juuri itsellesi sopivimman tavan maksujen hoitamiseen monista erilaisista mahdollisuuksista.

Euromaksulla suoritat maksut kaikkiin EU-maihin

Laskujen maksaminen on helppoa koko Euroopassa. Euromaksu on oikea vaihtoehto, jos haluat maksaa euromääräisen laskun kotimaahan tai eurooppalaisiin pankkeihin. EU-maiden lisäksi voit maksaa euromaksulla Islantiin, Norjaan, Liechtensteiniin, Monacoon ja Sveitsiin.

Internetkonttorin tai Mobiilipankin kautta euromaksun maksaminen on nopeaa ja kätevää. Voit myös tallentaa kaikki maksutiedot omalle maksunsaajalistallesi, mikä helpottaa seuraavaa maksua samalle saajalle. Voit tietenkin tehdä maksuja myös kaikissa konttoreissamme.

Euromaksua kutsutaan myös SEPA-maksuksi. SEPA on lyhenne sanoista Single Euro Payments Area, yhteinen euromaksualue.

Lue lisää SEPA-maksusta