Vastuulliset sijoitukset Ålandsbankenissa

Pyrimme tuntemaan yritykset, joihin sijoitamme läpikotaisin ja eteenkin vastuullisuus yritystoiminnassa on kriittisen valvonnan alainen. Rahastoyhtiö harjoittaa aktiivista varainhoitoa kestävästi ja vastuullisesti noudattamalla määritettyjä vastuullisen sijoittamisen periaatteita.

Vuonna 2010 Ålandsbanken allekirjoitti YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UN PRI). Tämä tarkoittaa että sisällytämme vastuullisuusasiat yritysten analyysiin.

Sijoitamme vain sellaisiin yrityksiin, jotka noudattavat YK:n Global Compact -aloitetta. Ihmisoikeusrikkomukset, vakavat ympäristövaikutukset ja kiistanalaiset aseet ovat vastoin arvojamme.

Sijoitusstrategian toteuttaminen

Otamme yritysten ja rahastojen perusanalyysissamme huomioon myös analysoimamme ESG-kysymykset. Jotta saamme järjestelmällisen ja perusteellisen analyysin, olemme tehneet sopimuksen ulkoisen yhteistyökumppanin, MSCI:n, kanssa. Näin saamme ESG-analyysin yrityksistä eri puolilla maailmaa ja työkalut sen arvioimiseen, miten hallitsemme ESG-asiat hoitamissamme rahastoissa ja salkuissa.

Emme sijoita yhtiöihin, jotka harjoittavat seuraavanlaista toimintaa kiistanalaisten aseiden valmistaminen, aikuisviihde, rahapelitoiminta (”uhkapelit”), tupakan tuotanto (sis. kannabis) ja polttohiilen tuotanto (thermal coal). Suhtaudumme lisäksi valikoivasti sijoitusten tekemiseen sellaisiin yhtiöihin, jotka valmistavat alkoholipitoisia juomia.

Ålandsbanken on aktiivinen omistaja

Rahastoyhtiö toimii aktiivisesti vaikuttaakseen yhtiöissä, joista rahastojen omistusosuus on merkittävä, siihen, että rahastojen valitsemia yhtiöitä hoidetaan kestävästi ja vastuullisesti.

Ålandsbanken kuuluu vuonna 2010 perustetun FINSIFin, Suomen vastuullisen sijoittamisen foorumin perustajajäseniin. Lisäksi olemme jäseniä SWESIF:ssä, Ruotsin vastuullisen sijoittamisen foorumissa. Näin olemme mukana tarjoamassa tietoa, herättämässä keskustelua ja vaikuttamassa mielipiteisiin vastuullisiin sijoituksiin liittyen sekä Suomessa että Ruotsissa.

Raportointi ja seuranta

Raportoimme työstämme vastuullisiin sijoituksiin liittyen Ålandsbankenin vuosikertomuksessa sekä puolivuosittain julkaistavassa vastuullisusraportissa. Koska olemme allekirjoittaneet YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UN PRI), raportoimme myös näiden periaatteiden noudattamisesta vuosittain ulkoisesti julkaistavassa itsearvioinnissa.

Ålandsbanken - Finsif Logo 200X140 Ålandsbanken - Swesif Logo 200X140 Ålandsbanken - Pri Sig Web V1 Ålandsbanken - 2019 msci CMYK Medium hrz

Tämä saattaa myös kiinnostaa sinua