Konton

Hos oss kan du välja flera olika konton för flera olika ändamål, enligt dina egna behov. Vi hjälper dig att välja rätt produkter och tjänster till dina konton, såsom betalkort och digitala tjänster.

Spara på Östersjökonto - rädda Östersjön!


Östersjökontot är ett sparkonto för dig som vill ha sparpengarna tryggt på ett konto, men ändå inte låsta för lång tid. Det är till exempel ett populärt konto bland föräldrar som vill spara för barnens räkning.

Ålandsbanken strävar efter att hålla en stark miljöprofil och vill bidra till att förbättra tillståndet i Östersjön. Vår målsättning är att uppmana till eftertänksamhet och miljösmart agerande, både i vardagen och i större utsträckning.

Ålandsbanken donerar varje år ett belopp som motsvarar upp till 0,2 % av depositionerna på Östersjökontot till naturskydds- och miljöprojekt kring Östersjön. Från Östersjökontot kan du göra sex avgiftsfria uttag per år. På övriga uttag betalar du en provision som är 1 % av uttagsbeloppet. Via Internetkontoret kan du göra obegränsat antal transaktioner utan att betala provision. Så enkelt är det att spara miljövänligt!

Jag vill gärna få mer information om Östersjökonto