Apple Pay

Kort

Med Ålandsbankens internationella Östersjökort kan du betala och ta ut pengar var du än befinner dig. Våra Östersjökort tar dessutom ställning för ett friskare hav och ger dig möjligheten att följa din egen miljöpåverkan med hjälp av Åland Index. Korten har olika egenskaper och förmåner och en del av våra kort innehåller omfattande kortförsäkringar. Nu har vi uppdaterat vår kortdesign – de nya färgnyanserna gör det enklare att skilja korten från varandra.

Apple Pay

Betala lätt och säkert med ditt Östersjökort och Apple Pay.

Ålandsbanken - Download on the App Store Badge US-UK 135x40

Lägg till kort i Mobilbanken

Mobilbanken
1. Logga in i Mobilbanken och gå till Kort.
2. Välj kortet du vill lägga till.
3. Tryck på Lägg till i Apple Wallet.
4. Godkänn villkoren.

Ålandsbanken - Alandsbanken apple wallet

Lägg till kort i Apple Wallet

1. Öppna Apple Wallet.
2. Tryck på + uppe till höger.
3. Mata in kortuppgifterna.
4. Godkänn villkoren.
5. Verifiera med sms eller genom att logga in i Mobilbanken.

Du kan även lägga till kort via Inställningar och välja Wallet och Apple Pay på iPhone och iPad. För att lägga till kort på Apple Watch går du på iPhone till appen Watch och väljer Wallet & Apple Pay.

Betala kontaktlöst i butiker

Betala var som helst du ser en av dessa symboler:

Ålandsbanken - Alandsbanken apple pay contactless Ålandsbanken - Alandsbanken apple pay mark

– För att betala med Face ID dubbeltrycker du på sidoknappen, tittar på skärmen och håller övre delen av din iPhone nära kortläsaren.
– För att betala med Touch ID dubbeltrycker du på Touch ID då telefonen är låst och håller övre delen av din iPhone nära kortläsaren. Du kan även föra iPhone till kortläsaren, välja kortet du vill betala med och bekräfta med Touch ID.
– För att betala med din Apple Watch dubbeltrycker du på sidoknappen och håller Apple Watch nära kortläsaren

Ålandsbanken - Alandsbanken apple pay 2021

Betala i appar och nätbutiker

Då du använder Apple Pay på nätet slipper du skapa användarkonton och fylla i formulär. Välj att betala med Apple Pay då försäljaren erbjuder det och bekräfta med Face ID eller Touch ID.

Ett säkrare sätt att betala

Då du betalar med Apple Pay används ett kontonummer skapat specifikt för enheten och en unik transaktionskod för betalningen. Dina kortuppgifter sparas inte på enheten eller på Apples servrar och delas inte med försäljaren. Apple Pay sparar inte heller information om betalningar som kan spåras till dig.

FAQ – Vanliga frågor om Apple Pay


Behöver jag ta av ansiktsmasken för att bekräfta med Face ID?
Du kan välja att bekräfta köpet med din lösenkod i stället för Face ID eller Touch ID.

På vilka enheter kan jag använda Apple Pay?
Du kan lägga till kort på alla enheter med Face ID, alla enheter med Touch ID förutom iPhone 5s och alla Apple Watch-modeller. Du kan även lägga till kort på en Macbook Pro med Touch ID från Systeminställningar och Wallet och Apple Pay.

Hur betalar jag med ett annat kort än mitt förvalda kort?
På iPhone byter du kort innan du bekräftar med Touch ID eller Face ID och på Apple Watch sveper du åt sidan för att byta kort. Det förvalda kortet kan du ändra i Inställningar – Wallet & Apple Pay.

Behöver jag en internetuppkoppling då jag betalar i butiken?
Du behöver inte en internetuppkoppling för att betala, eftersom betalning sker med NFC (Near Field Communication), samma teknik som möjliggör kortens kontaktlösa köp.

Finns det gränser för betalningar med Apple Pay?
Dina kortgränser gäller även för Apple Pay:
- betalar du kontaktlöst i butiken gäller kortets köpgräns
- betalar du i appar eller nätbutiker gäller kortets Internetköpgräns
- den kontaktlösa gränsen på 50 euro gäller inte Apple Pay

Jag kunde inte betala kontaktlöst i butiken med iPhone eller Apple Watch, vad ska jag göra?
För att kunna betala med en enhet behöver du först lägga till kortet till Apple Wallet på den enheten du vill betala med. Om du ser kortet i Apple Wallet, försök hålla enheten lite närmare och lite längre tid vid kortläsaren.

Finns det en åldersgräns för Apple Pay?
Åldersgränsen är 13 år. Gränsen är satt av Apple.

Jag har ett företagskort, kan jag lägga till det i Apple Pay?
Ja du kan lägga till kortet, men du måste göra det via Apple Wallet och välja att bekräfta med sms.

Vad gör jag om jag tappar min enhet med kort i Apple Wallet?
Om du tappar enheten kan du ta bort kortet från den på en annan av dina Apple-enheter. Du kan även gå till appen Hitta eller icloud.com och välja Hitta för att markera enheten som förlorad, vilket spärrar även Apple Pay, eller radera enheten, vilket även tar bort korten på enheten. Du behöver inte spärra kortet om du inte tappat det.

Apple Pay, iPhone, Apple Watch, iPad, Apple Wallet, Face ID, Touch ID, iCloud och MacBook är varumärken som tillhör Apple Inc.

Ålandsbanken Mobilbanken

Apple Pay

Touch ID

Face ID

Betalningar

Ålandsbanken erbjuder dig en mängd olika möjligheter för att du ska kunna utföra dina betalningar smidigt på det sätt som passar just dig.

Din eurobetalning når hela EU

Nu är det lätt att betala räkningar inom hela EU. En eurobetalning är det rätta alternativet för dig då du vill göra en betalning i euro till en mottagare inom Finland, övriga EU samt till Island, Norge, Liechtenstein, Monaco och Schweiz.

Internetkontoret och i Mobilbanken gör du dina eurobetalningar snabbt och enkelt. Du kan också spara all betalningsinformation i ditt egna mottagarregister, vilket underlättar vid nästa betalningstillfälle. Du kan såklart även göra betalningen på något av våra kontor.

Eurobetalning kallas även SEPA-betalning. SEPA står för Single Euro Payments Area, det gemensamma europeiska betalningsområdet.

Läs mer om SEPA här