Banktjänster för dig som är 18–29 år

På Ålandsbanken kan du som fyllt 18 år, men ännu inte firat din 30-årsdag, använda en rad banktjänster kostnadsfritt eller till rabatterade priser. Läs vidare om vad som kan ingå i det paket av tjänster som vi tillsammans skapar efter just dina behov.

Banktjänster för dig som är 18–29 år

På Ålandsbanken kan du som fyllt 18 år, men ännu inte firat din 30-årsdag, använda en rad banktjänster kostnadsfritt eller till rabatterade priser. Läs vidare om vad som kan ingå i det paket av tjänster som vi tillsammans skapar efter just dina behov.

Din personliga rådgivare

Du kan när som helst kontakta din personliga rådgivare så får du hjälp med dina bankfrågor. Tillsammans kan ni bygga upp ett tjänstepaket som passar dig. Du kan vända dig till din rådgivare när du behöver hjälp med att placera, låna pengar eller annat som berör din ekonomi.

Brukskonto

Ålandsbankens Primekonto kan du öppna som ditt brukskonto. Till kontot kan du smidigt ansluta digitala tjänster och bankkort.

Internetkontoret och Mobilbanken

Du får Ålandsbankens Internetkontor utan månadsavgift. Här sköter du enkelt dina bankärenden – oavsett var i världen du är. Inhemska och utländska betalningar, översikt över dina transaktioner sex år tillbaka i tiden och budgetverktyget Min Ekonomi som gör att du kan följa och planera din ekonomi är bara några av funktionerna. Du kan också ansluta dig till vår saldotjänst kopplad till din mobil. Med andra ord får du enkelt full kontroll över dina konton och transaktioner.

För dig med en Apple- eller Android-telefon finns även Mobilbanken som app. Mobilbanken använder du självklart också utan avgift.

Ålandsbankens kreditkort

Kreditkortet är ett betal- och uttagskort som fungerar i Finland och utomlands. Du kan ansöka om kortet från och med att du är 20 år och har stabil inkomst eller studerar vid universitet, högskola eller yrkeshögskola samt har klarat av 90 eller fler studiepoäng. Du kan ta ut pengar via automater i Finland och utomlands till ett värde av 1 000 euro per dygn. Med kortet kan du också betala i nätbutiker, affärer och på restauranger i hela världen. Kortet är avgiftsbelagt. Läs mer om vårt Mastercard Kreditkort.

Östersjökonto

Östersjökonto är ett alternativ när du vill spara. Räntan på kontot räknas per dagssaldo. Ålandsbanken donerar varje år ett belopp som motsvarar upp till 0,2 % av pengarna på Östersjökontot till naturskydds- och miljöprojekt kring Östersjön. Alltså får både du och miljön ränta!

Bostadssparkonto

På ett bostadssparkonto sparar du för att i framtiden kunna köpa en egen bostad eller bygga ett hus. Kontot har en fördelaktig ränta och när det sedan är dags kan du också fråga om räntestödslån.

Hyressäkerhet

Du kan kostnadsfritt öppna en hyressäkerhet. Hyressäkerheten är ett bevis på att du har deponerat pengar som säkerhet för hyran.

Spara regelbundet i fonder

Fonder är en praktisk och lättillgänglig sparform. Du blir enkelt fondsparare genom att placera i någon av Ålandsbankens egna fonder. Minimiteckningen är 50 euro och du som sparar regelbundet behöver inte betala någon teckningsprovision. Du får även förvara Ålandsbankens fondandelar kostnadsfritt. Via Internetkontoret kan du följa med hur dina fonder utvecklas. Våra erfarna rådgivare hjälper dig att komma i gång.

Växla valuta

Reser du utomlands växlar du på fastlandet valuta hos Forex till ett förmånligare pris genom att visa ditt betalkort från Ålandsbanken. På Åland växlar du valuta kostnadsfritt på våra kontor.

Förmånerna i erbjudandet gäller tills du fyller 30 år, om inte något annat anges. Därefter debiteras avgifter enligt bankens vid var tid gällande prislista.

Detta kan även intressera dig