På en marknad där många pratar om personlig service och skräddarsydda lösningar så agerar vi i stället. Vi lyssnar innan vi talar, vi frågar innan vi svarar och vi söker uppriktigt lösningar som passar just för dig.

Bekanta dig med vad vi kan erbjuda dig

Vi går vår egen väg

– att tänka bortom det traditionella.

Hur ser din situation ut idag? Vilka är dina behov, dina ambitioner och drömmar? En korrekt analys av din nutid är en förutsättning för samsyn kring vägen till framtida mål. Det är en viktig del i vår arbetsmetod. Så är även hårt arbete, erfarenhet och förmågan att finna nya vägar.

Vi sammanfattar Ålandsbankens synsätt med att vi går vår egen väg. Genom att tänka bortom den traditionella bankvärlden skapar vi förutsättningar för en ambitiös leverans som hjälper dig på lång sikt.

Välkommen till Ålandsbanken Private Banking.

Nina Laakkonen
Chef Ålandsbanken Private Banking Finland

Låt oss hjälpa dig att gå din egen väg Bli Private Banking-kund hos oss

Ålandsbanken Private Banking

– Välkommen till en bank som den borde vara.

Det som skiljer oss från andra är inget vi pratar om, det är något vi gör. Vår ambition är att hjälpa dig och din familj i livets alla skeden. För att kunna leverera tjänsten Private Banking till dig tillhandahåller vi ett team av medarbetare specialiserade på Förmögenhetsförvaltning, Finansieringslösningar, Juridik och Banking.

Intresserad av personlig service? Kolla in vårt team

Finansiell Planering

Med finansiell planering avser vi en helhetsgenomgång av din ekonomi, innefattande placerings- och finansieringslösningar samt försäkringsalternativ.

Förmögenhets­förvaltning

Behov varierar, både mellan personer och över tid. Därför har du som kund en egen Private Banker och en strategi anpassad till din situation.

Tjänster för att underlätta vardagen

Genom Ålandsbanken Private Banking får du trygghetstjänster både hemma och på resan.

Ditt Mastercard Private Banking Gold-kort ger dig ett brett försäkringsskydd

 • En omfattande reseförsäkring som gäller vid olyckor och sjukdomar både under inrikes- och utrikesresor. Du behöver inte ens betala resan med kortet för att försäkringen ska gälla. Försäkrade är – förutom du själv – medresande maka/make/sambo samt barn, barnbarn, styv-, adoptiv- och fosterbarn under 23 år.

 • En identitetsstöldsförsäkring som täcker bland annat juridiska kostnader, inkomstbortfall, betalningskrav och diverse utgifter som uppstår om någon olovligt använder ditt namn och personbeteckning för att öppna kredit- eller bankkonton.

 • En prisskyddsförsäkring som ersätter skillnaden i pris mellan en vara som betalats med kortet i Finland och samma vara som inom 30 dagar från köpet inom landet säljs till ett lägre pris. Det lägre priset ska vara till allmänt utbud och tillgängligt för alla.

 • En köpskyddsförsäkring som ersätter skador eller defekter på en vara som betalats med kortet i något av de nordiska länderna. Försäkringen gäller till exempel vitvaror, hemelektronik, möbler och mobiltelefoner.

 • En Hole-in-One-försäkring som ger dig möjlighet att fira med spelkamraterna för upp till 500 euro. Spelavgiften behöver inte vara betald med kortet. Gäller även på hemmaplan.

Kortförsäkringsvillkor

Kortförsäkringarna beviljas av AIG Europe Limited.

Med StopService ökar du din trygghet

Som Private Banking-kund får du tillgång till StopService-tjänsterna. Registrera dina kort, ditt mobilnummer och även ditt passnummer hos StopService, så ökar du din trygghet.

 • Med spärrtjänsten StopService kan du, med ett enda telefonsamtal dygnet runt, spärra alla dina registrerade betalkort och andra kort, samt mobiltelefonen. Du registrerar dina kort hos StopService enkelt via Internetkontoret.

 • Om du blir av med plånboken under resan, skickar vi nödkontanter till dig så fort som möjligt.

 • I nödfall skickar vi även ersättande biljetter för hemresan.

 • Nyckelbrickorna du får ser till att du återfår dina borttappade nycklar.

 • Med hjälp av kodade bagagebrickor returneras förlorat bagage till dig.

ID-stöldsupport – råd och hjälp vid identitetsstöld

Som Private Banking-kund hos Ålandsbanken erbjuds du hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna av identitetsstöld.

ID-stöldsupporten hjälper om du blir av med ditt pass, ID-kort eller annan legitimation eller om du misstänker att någon försöker missbruka din identitet. Om du misstänker att din identitet har blivit stulen tar du kontakt med Ålandsbankens ID-stöldsupport för att få hjälp med det praktiska.

Om en identitetsstöld drabbar dig så hjälper ID-stöldsupporten dig att begränsa konsekvenserna och förebygga ekonomisk förlust genom att bland annat

 • bestrida och avvisa obefogade betalningskrav

 • upprätta bedrägerispärr hos kreditupplysningsföretag

 • kräva att orättmätiga anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser avlägsnas.


Tjänsten erbjuds i samarbete med cxLoyalty International.

Web Cleanup – hjälp med att ta bort oönskat innehåll från internet

Som Private Banking-kund får du hjälp att rensa bort oönskat och kränkande innehåll från webben, gällande både dig själv och dina barn. Det kan till exempel handla om personliga bilder som finns på webbplatser där du inte vill att bilderna ska finnas, att ditt e-postkonto hackats och används för att skicka skräppost eller att dina barn hängs ut och mobbas i nätforum. Du får hjälp med:

 • att avlägsna oönskade och kränkande kommentarer, bilder och videoklipp

 • att radera falska profiler på sociala medier, såsom Facebook och Twitter

 • att ta kontroll över hackade e-postkonton och användarkonton

 • förebyggande rådgivning om trygg användning av internet.

Du kan endera få vägledning i hur du själv raderar oönskat innehållet, eller låta Web Cleanup ta över och driva ditt ärende. Du hålls uppdaterad under processens gång, och får även råd om hur du ska undvika liknande problem i framtiden. Web Cleanup har lång erfarenhet av personliga säkerhetsfrågor på internet.


Tjänsten erbjuds i samarbete med cxLoyalty International.

På Internetkontoret hittar du kortförsäkringarnas fullständiga villkor. Där kan du också registrera dina kort i StopService.

Som Private Banking-kund hos Ålandsbanken utökar du samtidigt dina möjligheter på Internetkontoret.

Via Internetkontoret kan du kommunicera direkt med din Private Banker tryggt och säkert. Du ser de meddelanden som du har skickat och du kan svara på meddelanden från din Private Banker. Utöver Internetkontoret har du så klart också tillgång till Mobilbanken som app till iPhone och Android.

Under Placera-fliken kan du läsa analyser och rapporter från Ålandsbankens placeringsexperter. Du har möjlighet att handla värdepapper på Helsingfors- och Stockholmsbörsen. Genom att aktivera det kostnadsfria Lilla börspaketet så kan du handla med aktier via Internetkontoret. Du kan också prenumerera på de publikationer och rapporter du vill läsa.

I det utökade Internetkontoret för Private Banking hittar du under fliken Förmåner aktuella erbjudanden och evenemang som du kan ta del av. Du kan kontakta Concierge Service direkt och boka semesterboende med mera. Via tjänsten StopService registrerar du dina kort- och personuppgifter för att kunna spärra dina kort om olyckan är framme.

Du kan berika din vardag, semester eller arbetsresa med livsstilstjänsterna.

Vi vill att du som vår Private Banking-kund ska ha det bästa också när du är ute och reser eller när du annars vill ha lite guldkant på tillvaron. Ålandsbanken Private Banking Livsstil ger dig det.

Concierge Service

Har du svårt att få tiden att räcka till? Med tjänsten Concierge Service får du förstklassig hjälp både i vardagen och på resor. Vare sig det handlar om att få tag på konsert- eller teaterbiljetter, få förslag på spännande aktiviteter på ditt resmål eller skicka blommor till svärmor så kan du vända dig till Concierge Service. Vi hjälper till med allt - från det lilla till det stora.


Tjänsten erbjuds i samarbete med cxLoyalty International.

Öppettider för Concierge Service

Öppettiderna till bokning per telefon är: vardagar kl. 10.00 - 18.00 service på svenska, kl. 18.00 - 22.00 service på skandinaviskt språk/engelska. Lördagar kl. 10.00 - 18.00 service på skandinaviskt språk/engelska. Tfn: +358 (0)201 443 240, välj tonval 3.

StopService har öppet alla dagar, dygnet runt.

Vi erbjuder dig även:

 • inbjudningar till olika evenemang med intressanta teman

 • förmåner och rabatter via våra samarbetspartner

 • rabatterade priser på semesterboende och hyrbilar runtom i världen.

Servicen är avgiftsfri, men avgifter och kostnader för biljetter och andra leveranser debiteras ditt Private Banking-kort. Ring eller skicka ett meddelande till Concierge Service. De besvarar dig per e-post eller telefon, enligt önskemål.

Detta kan även intressera dig