Hoppa till huvudinnehåll

Dina Premiumförmåner

Som Premium Bankingkund för du förstklassig hjälp med det mesta via Concierge Service. Ta kontakt så hjälper vi dig med planering av såväl semesterresan som födelsedagskalaset och beställning av konsertbiljetter – så att du får tid till annat. Dessutom erbjuder vi extra trygghet både hemma, på resor och på nätet via dina Premiumförmåner.
Forsakringar

Concierge Service

Vill du boka bord på den populära restaurangen eller få tag på teaterbiljetter snabbt och smidigt? Concierge Service hjälper dig med allt från biljettbokningar till semesterplanering - vi står till tjänst så att du får ut det mesta och det bästa av din lediga tid.

Öppettider för Concierge Service

Öppettiderna till bokning per telefon är: vardagar kl. 10.00 - 18.00 service på svenska, kl. 18.00 - 22.00 service på skandinaviskt språk/engelska. Lördagar kl. 10.00 - 18.00 service på skandinaviskt språk/engelska. Tfn: +358 (0)201 443 240, välj tonval 3.

Servicen är avgiftsfri, men avgifter och kostnader för biljetter och andra leveranser debiteras ditt Premiumkort. Ring eller skicka ett meddelande till Concierge Service. De besvarar dig per e-post eller telefon, enligt önskemål.

ID-stöldsupport – råd och hjälp vid identitetsstöld

Med ID-stöldsupporten får du hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna av identitetsstöld.

ID-stöldsupporten hjälper om du blir av med ditt pass, ID-kort eller annan legitimation eller om du misstänker att någon försöker missbruka din identitet. Om du misstänker att din identitet har blivit stulen tar du kontakt med Ålandsbankens ID-stöldsupport för att få hjälp med det praktiska.

Om en identitetsstöld drabbar dig så hjälper ID-stöldsupporten dig att begränsa konsekvenserna och förebygga ekonomisk förlust genom att bland annat:

 • bestrida och avvisa obefogade betalningskrav

 • upprätta bedrägerispärr hos kreditupplysningsföretag

 • kräva att orättmätiga anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser avlägsnas.

Web Cleanup – hjälp med att ta bort oönskat innehåll från internet

Med Web Cleanup får du hjälp att rensa bort oönskat och kränkande innehåll från webben, gällande både dig själv och dina barn. Det kan till exempel handla om personliga bilder som finns på webbplatser där du inte vill att bilderna ska finnas, att ditt e-postkonto hackats och används för att skicka skräppost eller att dina barn hängs ut och mobbas i nätforum. Du får hjälp med:

 • att avlägsna oönskade och kränkande kommentarer, bilder och videoklipp

 • att radera falska profiler på sociala medier, såsom Facebook och Twitter

 • att ta kontroll över hackade e-postkonton och användarkonton

 • förebyggande rådgivning om trygg användning av internet.

Du kan endera få vägledning i hur du själv raderar oönskat innehållet, eller låta Web Cleanup ta över och driva ditt ärende. Du hålls uppdaterad under processens gång, och får även råd om hur du ska undvika liknande problem i framtiden. Web Cleanup har lång erfarenhet av personliga säkerhetsfrågor på internet.

StopService – öka din trygghet

Registrera dina kort, ditt mobilnummer och även ditt passnummer i tjänsten StopService, så ökar du din trygghet. Du får hjälp med ett enda telefonsamtal dygnet runt – du registrerar enkelt uppgifterna i StopService via Internetkontoret eller i Mobilbanken.

 • Spärra alla dina registrerade betalkort och andra kort, samt mobiltelefonen.

 • Om du blir av med plånboken eller resebiljetterna under resan, skickar vi nödkontanter och nödbiljetter till dig så fort som möjligt.

 • Kodade bagage- och nyckelbrickor hjälper dig hitta förlorat bagage och nycklar.

Övriga förmåner

 • Förmånliga priser på hyrbilar och hotellvistelser. Du hittar aktuell information på Internetkontoret eller Mobilbanken.

 • Kundtidningen Ålandsbanking.