Hoppa till huvudinnehåll

Möt våra medarbetare

Employer branding alandsbanken man kvinna kontor mobiltelefon

Tack vare vårt breda serviceutbud och våra partnersamarbeten finns det ett stort antal olika roller hos oss, allt från kundrelationer, projekt och processer till regelefterlevnad. Möt några av våra medarbetare från olika avdelningar och få veta mer om hur deras arbetsdagar ser ut.

Jutta, Senior Premium Banker

Ålandsbanken - Employer branding bulevarden

Jag jobbar med placeringskunder på Bulevarden-kontoret i Helsingfors. Mina kunder är allt från privata kunder, holding bolag och företag till föreningar. För mig är arbetsdagarna väldigt varierande och under pandemin har det handlat mycket om Teamsmöten och telefonsamtal med mina kunder. Jag jobbar för tillfället mest på distans, vilket har visat sig fungera riktigt bra. Givetvis blir det även kundmöten på kontoret, och fysiska möten blir säkert mer aktuella ju längre vi kommer från pandemin..."

Läs mer om Jutta

Julia, Backofficefunktionär/Inlåning

Ålandsbanken - Employer branding mariehamn

”Jag har de senaste åren studerat och bott i Åbo, där mina studier slutligen ledde till en Ekonomie magisterexamen inom Organisation och ledning..."

Läs mer om Julia

Niklas, Gruppchef/Kort

Ålandsbanken - Employer branding mariehamn kontor

”Jag jobbar som gruppchef över kortprocesser på avdelningen Affärsstöd, på huvudkontoret i Mariehamn. På fritiden har jag taxi-service för mina fyra barn som ska till olika aktiviteter, och försöker där emellan hinna med egen träning i form av längdskidåkning på vintern och cykla/springa på sommaren..."

Läs mer om Niklas

Marcus, Private Banker/Finansiell Planerare Kredit

Ålandsbanken - Employer branding sverige kontor

"Jag är kundansvarig inom vårt Private Banking erbjudande, där jag jobbar med både förmögenhetsförvaltning och det vi kallar för finansiell planering kredit, vilket innefattar hela vårt krediterbjudande. Mitt jobb handlar mycket om kundrelationer, etablera nätverk och hjälpa nya kunder in i banken."

Läs mer om Marcus

Fredrik, Premium Rådgivare

Ålandsbanken - Employer branding sverige

Jag arbetar som rådgivare inom vårt koncept Premium Banking vid kontoret i Göteborg. Jobbet består av rådgivning kring framför allt förmögenhetsförvaltning och finansiering för privatpersoner och företag. En typisk arbetsdag innehåller mycket kontakter med kunder, kundmöten och till viss del administration för att hjälpa kunderna med att utföra de affärer vi har kommit överens om."

Läs mer om Fredrik

Elisabeth, Marknadsriskanalytiker

Ålandsbanken - Elisabeth jarnfelt Se film med Elisabeth

Kalle, Senior Private Banker

Ålandsbanken - Kalle jarvela Se film med Kalle

Emil, Premium Banker

Ålandsbanken - Personal emil lonnstrom

"Under studietiden tog jag kontakt med kontoret i Tammerfors i precis rätt tid, de behövde extra hjälp i samband med lanseringen av vår vindkraftfond. Det visade sig vara en bra grej – jag blev erbjuden en tjänst som Premium Banker och tackade ja. Jag trivs väldigt bra på Ålandsbanken, främst på grund av bra gemenskap och trevliga, kompetenta kollegor, men gillar starkt också att man får möjlighet att utvecklas och gå vidare i karriären inom banken..."

Läs mer om Emil

Cia, Riskanalytiker

Ålandsbanken - Cia lindberg Se film med Cia