Hoppa till huvudinnehåll

Bostadslån

Ålandsbankens bostadslån ger dig rörelsefrihet. När du tar ett bostadslån hos oss, ser vi dig inte som en låntagare utan som en placerare. Du investerar i din bostad. Därför erbjuder vi dig ett helhetskoncept.
Bostadslan se fi

Det betyder att ditt bostadslån hos oss

  • ger dig flexibilitet att förverkliga även andra placeringar och drömmar i ditt liv

  • ger dig en trygg framtidssyn och en god nattsömn.

Tillsammans tittar vi på hur din ekonomi ser ut, på lång sikt, så att du kan känna dig trygg med din investering. Med en individuell förmögenhetsplan hjälper vi dig att skräddarsy ditt placerande – med målet att få din förmögenhet att växa till minst 50 000 euro. En buffert i den storleken ger dig ekonomisk trygghet och flexibilitet i olika livssituationer. Beroende på din livssituation kan vi vid behov lägga upp lånet med lämplig referensränta och ränteskydd.

Lån utan ränteskydd

Med rörlig ränta amorterar du enligt en rörlig referensränta som kan ändra under lånetiden.

Lån med ränteskydd

Till rörlig ränta kan du koppla en räntekorridor för att säkerställa att referensräntan du betalar håller sig mellan ett takvärde och ett golvvärde. Avtal om räntekorridor görs för 5 år.

Väljer du räntetak kan du känna dig trygg att lånets ränta under den överenskomna tiden inte överskrider den avtalade räntenivån. Du kan själv välja hur stor del av lånet som ska ha räntetak.

Fast ränta betyder trygghet. Den ränta som gäller när du tar lånet ligger fast under den tid som vi kommer överens om. Du bestämmer själv hur stor del av lånet som ska ha fast ränta.

Är du mellan 15 och 44 år? Läs om Bostadssparkonto här.

Lånekalkylator med ansökan

Pröva vår lånekalkylator. Du kan sedan skicka in en ansökan till vårt närmaste kontor.

Kreditupplysning: När du ansöker om ett lån kommer Ålandsbanken att kontrollera om du har några betalningsanmärkningar i ett kreditupplysningsregister samt hämta uppgifter från det nationella positiva kreditupplysningsregistret. Eventuella betalningsanmärkningar kan komma att påverka beviljandet av lånet du ansökt om. För mera information kan du kontakta din kundansvariga eller Kundservice.