Partnersamarbeten­

Fintech och partnersamarbeten är ett prioriterat utvecklingsområde inom Ålandsbanken och numera en helt integrerad del i vår verksamhet. I den värld som växer fram ser vi att samarbeten är en nyckel till framgång. Den framväxande digitaliseringen har berett plats för en våg av innovation och nybildade techbolag inom finans. Vi var bland de första inom bankbranschen att inleda ett fintech-samarbete. Under de senaste åren har vi byggt erfarenheter och är idag en etablerad samarbetsbank som vet vad som krävs för att lyckas inom fintech.

Läs mer om Ålandsbanken Partnersamarbeten

"Ålandsbankens förståelse för entreprenörskap, att vara progressiva och samtidigt trevliga att jobba med har varit helt avgörande för Dreams etablering och framgång."

Henrik Rosvall, vd och grundare av Dreams.

Värdeskapande tillsammans

Vi har länge samarbetat med andra aktörer inom it-området via vårt dotterbolag Crosskey Banking Solutions. I den värld som nu växer fram ser vi vår potential att erbjuda andra aktörer produkter och tjänster inom ett betydligt bredare område än enbart it-tjänster. Inom fintech är vi redan idag en mångsidig och kompetent partner med förmåga att leverera lösningar till bolag inom de flesta finansiella områden.

Vi är väl positionerade och vet vad som krävs för att lyckas inom fintech-satsningar både tekniskt och juridiskt

Våra partnersamarbeten består av samarbeten med svenska fintechbolag samt tjänsteleveranser inom betalningsområdet både i Sverige och i Finland. Det framväxande samarbetet för bolån på den svenska marknaden visar på tillväxt.

Hållbarhet präglar arbetet med partnersamarbeten på ett självklart sätt då digitala verktyg varken kräver pappersprodukter eller resor till och från fysiska träffar. Via samarbetet med Doconomy leder vi såväl bankvärlden som konsumenter världen över mot större medvetenhet och möjlighet att påverka sin egen miljöpåverkan. Åland Index finns idag tillgänglig för 92 miljoner bankkunder globalt.

Är du intresserad av att bli vår partner, kontakta oss på adressen partnersamarbeten@alandsbanken.fi

Välkommen till Ålandsbankens Partnersamarbeten!

Sofie Holmström
Ansvarig, Affärsområde Partnersamarbeten

Om Ålandsbanken

Ålandsbanken grundades år 1919 och sedan 1942 har vi varit börsnoterade i Helsingfors. Vi skapar värde för människor och företag genom att leverera den stora bankens tjänsteutbud med den mindre bankens omtanke och förnuft. Koncernen omsluter 5,6 miljarder euro och idag är vi cirka 700 medarbetare fördelade på kontor på Åland, fastlandet i Finland och i Sverige.