Hoppa till huvudinnehåll

Banktjänster för dig som är 18–29 år

Vi vet att åren mellan 18 och 29 är fantastiskt händelserika. Men hur är det med ekonomin under den här tiden? Med Ålandsbankens tjänstepaket för 18–29-åringar ingår flera kostnadsfria banktjänster.

Primekonto

Till Ålandsbankens Primekonto kan du smidigt ansluta våra digitala tjänster och betalkort. För konton betalar du som är under 30 år ingen månadsavgift.

Internetkontoret och Mobilbanken

Du får Ålandsbankens digitala tjänster, Internetkontoret och Mobilbanken utan månadsavgift. Via dem sköter du enkelt dina bankärenden när du vill – oavsett var i världen du befinner dig. Med Ålandsbanken e-ID blir dina digitala bankärenden ännu smidigare – logga in och bekräfta dina betalningar med ditt fingeravtryck eller Face ID.

Ålandsbanken Debit Online

Du får Östersjökortet Ålandsbanken Debit Online utan månadsavgift. Det är ett internationellt debitkort gjort av miljövänligt material, som hjälper dig att följa din egen miljöpåverkan med hjälp av Åland Index. Dina inköp och uttag dras alltid från ditt konto, både hemma och utomlands. Läs mer om vårt Debit Online.

Ålandsbanken Credit

Östersjökortet Mastercard Kreditkort är ett internationellt kort som kombinerar smidiga betalningar med att agera för en viktig sak. Kortet är tillverkat av ett miljövänligt material, och med hjälp av Åland Index kan du följa din egen miljöpåverkan. Du kan ansöka om kortet från och med att du är 20 år, har stabil inkomst eller studerar vid universitet, högskola eller yrkeshögskola samt har klarat av 90 eller fler studiepoäng. Kortet är avgiftsbelagt. Läs mer om vårt Credit.

Östersjökonto

Östersjökonto är ett alternativ när du vill spara. Räntan på kontot räknas per dagssaldo. Ålandsbanken donerar varje år ett belopp som motsvarar upp till 0,2 % av pengarna på Östersjökontot till naturskydds- och miljöprojekt kring Östersjön. Alltså får både du och miljön ränta!

Studielån smidigt via Internetkontoret

Om du ska studera i Sverige hjälper vi dig så att du kostnadsfritt får tillgång till ett studentpaket som innehåller konto, kort och digitala tjänster. Vi hjälper dig naturligtvis också om du planerar att studera i något annat land.

Bostadssparkonto

På ett bostadssparkonto sparar du för att i framtiden kunna köpa en egen bostad eller bygga ett hus. Kontot har en fördelaktig ränta och när det sedan är dags kan du också fråga om räntestödslån.

Hyressäkerhet

Du kan kostnadsfritt öppna en hyressäkerhet. Hyressäkerheten är ett bevis på att du har deponerat pengar som säkerhet för hyran.

Spara regelbundet i fonder

Fonder är en praktisk och lättillgänglig sparform. Du blir enkelt fondsparare genom att placera i någon av Ålandsbankens egna fonder. Minimiteckningen är 50 euro och du får förvara Ålandsbankens fondandelar kostnadsfritt. Via Internetkontoret kan du följa med hur dina fonder utvecklas. Våra erfarna rådgivare hjälper dig att komma i gång.

Växla valuta

Reser du utomlands kan du kostnadsfritt växla till annan valuta på våra kontor på Åland. På fastlandet växlar du valuta hos Forex till ett förmånligare pris genom att visa ditt betalkort från Ålandsbanken.

Förmånerna i erbjudandet gäller tills du fyller 30 år, om inte något annat anges. Därefter debiteras avgifter enligt bankens vid var tid gällande prislista.