Hoppa till huvudinnehåll
06 mar 2014
Ålandsbanken Blogg

Efterlyses: Mottagare av rekordstor summa

Du kan påverka vilka miljöprojekt som i år får ett rejält ekonomiskt understöd. I april delar Ålandsbanken nämligen ut sin årliga Miljöbonus.
– Vi har redan fått flera ansökningar men vi vill gärna höra om ännu fler intressanta projekt, säger Ålandsbankens VD Peter Wiklöf.
Sedan starten 1998 stöder Ålandsbanken varje år miljön med en summa som motsvarar 0,2 procent av depositionerna på Miljökontot.
– Miljökontot har under de här 16 åren blivit ett mycket uppskattat sätt att spara på. Våra kunder öppnar det för sig själva men också för t.ex. barn och barnbarn, säger Wiklöf.
Han ser två orsaker till att Miljökontot är så populärt.
– Dels engagerar miljöfrågor, dels är idén bakom Miljökontot tydlig och klar. Utöver den ränta som kunden får betalar Ålandsbanken en extra ränta på 0,2 procent av Miljökonto-depositionerna till miljöändamål, ”Miljöbonusen”.
Nytt rekord varje år
Eftersom allt fler väljer att öppna ett Miljökonto, ökar också summan som delas ut. I år ska den rekordstora summan på ca 245 600 euro fördelas mellan olika miljöprojekt. Två utdelningar planeras, en på våren och en under hösten.
I dag är Miljöbonusen känd bland flera etablerade miljöorganisationer men på Ålandsbanken vill man sporra fler att lämna in en ansökan.
– De större miljöorganisationerna gör ett mycket värdefullt jobb. Men vi hoppas nå ut till ännu fler engagerade privatpersoner och föreningar som inte tidigare har hört om vår Miljöbonus, säger Peter Wiklöf.
Hjälp miljön – sprid ordet
På Ålandsbanken hoppas man nu att informationen om Miljöbonusen ska spridas på gräsrotsnivå.
– Om du vet att någon jobbar med ett viktigt miljöprojekt hoppas jag att du tipsar om Miljökontobonusen. Det vinner ju alla på, säger Wiklöf.
Ansök och läs mera via vår hemsida www.alandsbanken.fi senast 31 mars 2014
http://www.alandsbanken.fi/info/opencms/Finland/sv/banktjanster/spara_och_placera/konton/Miljokonto/miljokontobonus.html
Tilläggsinformation
Peter Wiklöf, verkställande direktör Ålandsbanken Abp, tfn 0204 29 011
Tom Pettersson, verkställande direktör Ålandsbanken Fondbolag Ab, tfn 0204 29 011