31 toukokuuta 2018
Suomi

Ålandsbanken – 5 kysymystä Peter Wiklöfille

Peter Wiklof

Vuosi 2017 vahvisti minusta sen, että asiakkaamme todella arvostavat palveluun ja neuvontaan suuntautuvaa strategiaamme. Kuvaamme sitä yleensä näin: Ålandsbanken tarjoaa suuren pankin palvelutarjonnan pienen pankin huolenpidolla ja terveellä järjenkäytöllä.

1. Miten kuvailisit vuotta 2018 tähän mennessä?

Vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin ja aktiivisuustaso asiakkaidemme kanssa on ollut korkea. Samanaikaisesti olemme huomanneet, että suhteellisen suuret heilahdukset päivätasolla ovat lisänneet levottomuutta osakemarkkinoilla.

2. Mikä on vuoden 2017 tärkein oppi, mistä sinulle on hyötyä tänä vuonna?

Vuosi 2017 vahvisti minusta sen, että asiakkaamme todella arvostavat palveluun ja neuvontaan suuntautuvaa strategiaamme. Kuvaamme sitä yleensä näin: Ålandsbanken tarjoaa suuren pankin palvelutarjonnan pienen pankin huolenpidolla ja terveellä järjenkäytöllä.

3. Uusi tietosuoja-asetus (GDPR) astuu voimaan 25. toukokuuta. Mitä jokaisen pankkiasiakkaan tulisi tietää muutoksesta?

Tällä hetkellä on käynnissä kuumia keskusteluita esimerkiksi siitä, kuinka Facebook ja muut Internetjätit hyödyntävät kaiken sen datan, mitä he keräävät. Tietosuoja-asetus varmistaa sen, että kaikki asiakastietojen parissa työskentelevät yhtiöt, organisaatiot ja viranomaiset säilyttävät tiedot strukturoidulla tavalla siten, että asiakkailla on mahdollisuus esittää kysymyksiä siitä kuinka tietoja käsitellään.

4. On jälleen aika katsoa kristallipalloon: miltä markkinat tulevat näyttämään syksyn saapuessa?

Talouskehitys globaalisti näyttää juuri tällä hetkellä hyvältä. Kaikki suuret talousalueet ovat samanaikaisesti kasvussa. Saman aikaan merkittävät keskuspankit ovat nostamassa korkojaan ja ajamassa alas osto-ohjelmiaan. Nämä, yhdistettynä kauppasodan uhkaan, voivat potentiaalisesti tyrehdyttää talouskasvun. Uskonkin, että tulemme jatkossa näkemään aiempaan enemmän levottomuutta osakemarkkinoilla, niin että nousut ja laskut ovat suhteellisen suuria jopa päivätasolla.

5. Olemme saaneet lukijakysymyksen kiitolliselta asiakkaalta, joka pohtii, mitä vähemmän tunnettua nähtävyyttä hänen tulisi käydä vaimonsa kanssa katsomassa.

Koko Ahvenanmaa on nähtävyys! Jos voi liikkua luonnossa, suosittelen kokeilemaan joitain Ahvenanmaan monista luontopoluista. Siihen ei tarvita hyvää kuntoa, sillä polkuja on monen pituisia. Suosittelen Ahvenanmaan pohjoispuolella Getabergenillä sijaitsevaa luontopolkua, joka alkaa ravintola Soltunalta. Getabergen ei ole nimestään huolimatta vuori, eikä Ahvenanmaalla ole vuoria kuten Norjassa. Ahvenanmaan korkein kohta Orrdalsklint, on 129 metriä korkea, joten sinne lähtemistä ei tarvitse jännittää.

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 1/2018 (julkaistu 31.05.2018)

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!