Siirry pääsisältöön

Itämeritili – puhtaamman Itämeren puolesta!

Säästä Itämeritilille ja osallistu Itämeren suojeluun. Itämeritili sopii sinulle, joka haluat säästää turvallisesti tilillä, jolle rahat eivät kuitenkaan ole sidottuja pitkäksi aikaa.

Ålandsbanken lahjoittaa joka vuosi summan, joka vastaa jopa 0,2 % kaikista Itämeritileillä olevista talletuksista Itämeren alueelle keskittyviin luonnonsuojelu- ja ympäristöhankkeisiin. Ympäristöhankkeiden rahoituksen lisäksi haluamme levittää tietoa ja kannustaa asiakkaitamme ympäristöystävällisiin valintoihin niin arjessa kuin pidemmällä tähtäimellä.

Itämeritililtä voit nostaa rahaa maksutta kuusi kertaa vuodessa. Sen jälkeen nostoista peritään palkkio, jonka suuruus on 1 % nostosummasta. Digitaalisten palveluidemme kautta tilitapahtumien määrää ei ole rajoitettu eikä tapahtumista veloiteta palkkiota. Itämeritilin korko on tällä hetkellä 1,60 %.

Itämeritilin idea

Vuonna 1997 lanseerasimme Luontotilin, jonka tarkoituksena oli tarjota asiakkaillemme säästötili, joka samalla tukisi konkreettisia tekoja luonnon puolesta. Vuonna 2016 tilin nimeksi vaihdettiin Itämeritili, ja sen jälkeen olemme keskittyneet Itämeren tilaa parantavien hankkeiden rahoittamiseen. Sekä yksityishenkilöt että yritykset, koululuokat ja organisaatiot voivat hakea rahoitusta Itämeren tilaa parantaville hankkeilleen.

Tähän mennessä olemme rahoittaneet ympäristöhankkeita lähes 5 miljoonaa euroa. Lue lisää Itämeriprojektista ja kuinka juuri sinun hankkeesi voi hakea rahoitusta.