Siirry pääsisältöön

Johdon ja sen lähipiirin Ålandsbankenin rahoitusvälineisiin tekemien liiketoimien ilmoittaminen

EU-asetuksen ((EU) N:o 596/2014, ”MAR”) mukaisesti Ålandsbankenin johdolla sekä sen lähipiirillä on velvollisuus ilmoittaa Ålandsbankenin rahoitusvälineisiin tekemänsä liiketoimet 3.7.2016 lähtien.

Ilmoituksen on tapahduttava Ålandsbankenille ja Finanssi­valvonnalle viimeistään kolmen (3) työpäivän sisällä liiketoimen toteuttamisesta. Pankki suosittelee, että ilmoitus tapahtuu kahden (2) työpäivän sisällä liiketoimen toteutta­mi­sesta, jotta pankki ehtii julkistamaan pörssi­tiedotteen kolmen (3) työpäivän sisällä.

1. Ilmoituksen tekemistä koskeva ohje

Ilmoituksen tekeminen edellyttää kirjautumista Finanssivalvonnan sähköiseen palveluun, jonka löydät tästa Kirjaudu

Suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen omaavat henkilöt tunnistavat itsensä pankkitunnuksistaan. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta, rekisteröidyt ensin sähköisen palvelun aloitussivulta löytyvän linkin kautta ja sen jälkeen voit kirjautua sisään tapahtumaraportointipalveluun. Täyttöohjeet

Tarvitsemasi perustiedot, jotta täyttäisit ilmoituksen oikein:

Ålandsbankenin LEI-tunnus

7437006WYM821IJ3MN73

Ålandsbankenin osakkeiden kaupankäyntitunnukset

ALBAV (A-osake)

ALBBV (B-osake)

Ålandsbanken osakkeiden ISIN-koodit

(A-osake): FI0009000103

(B-osake): FI0009001127

Ilmoitusnumero (notification reference)

Luodaan automaattisesti, ei tarvitse täyttää

Muita rahoitusvälineitä koskevien perustietojen osalta ota ystävällisesti yhteyttä arvopaperin­välittäjääsi.

Ilmoita myös puhelinnumerosi, mikäli Ålandsbankenin täytyy tavoittaa sinut ilmoituksesi johdosta.

Ålandsbanken tulee ilmoittamaan pörssitiedotteella kaikki pankille lähetetyt ilmoitukset, ilman raja-arvoja.

Huomaa, että sinulla on henkilökohtainen vastuu ilmoittaa kaikki tiedot oikein Ålandsbankenille samoin kuin ilmoituksen tekemisestä Finanssivalvonnalle. Ålandsbanken ei lähetä ilmoitustasi edelleen Finanssivalvonnalle.

2. Ilmoitusvelvollisuuden piirissä olevia rahoitusvälineitä ovat esimerkiksi:

  • Ålandsbankenin listatut osakkeet.

  • Ålandsbankenin vieraan pääoman ehtoiset välineet, kuten joukko- ja vaihtovelkakirjat, rahamarkkinavälineet (esim. sijoitustodistukset ja yritystodistukset) ja korkotodistukset.

  • Ålandsbankenin osakkeeseen ja vieraan pääoman ehtoisiin välineisiin liittyvät johdannaiset, kuten optiot, termiinit, futuurit, swapit, warrantit, luottoriskijohdannaiset.

  • Muut Ålandsbankenin osakkeisiin ja vieraan pääoman ehtoisiin instrumentteihin liittyvät rahoitusvälineet, kuten sijoitus- ja vaihtoehtorahastojen osuudet (UCITS/AIF), indeksirahasto-osuudet, talletustodistukset, pörssinoteeratut rahastot (ETF) ja sijoitusobligaatiot, jos Ålandsbankenin rahoitusväline kohde-etuutena on vähintään 20 % tuotteesta.

Huomaa, että ilmoitusvelvollisuuden piirissä ovat myös kolmannen osapuolen sinun lukuusi tekemät liiketoimet (varainhoito) tai ns. vakuutuskuoren sisällä tehtävät liiketoimet silloin, kun sijoitus­sidonnaisiin vakuutussopimuksiin sisältyy Ålandsbankenin rahoitusvälineitä. Huomaa, että myös lainaukset ja panttaukset/panttausten muutokset on ilmoitettava.

Jos sinulla on kysyttävää tai jos ilmoittaminen ei toimi, ota ystävällisesti yhteyttä sähköpostitse transaktionsrapportering@alandsbanken.fi.