Siirry pääsisältöön

Ålandsbankenista

Ålandsbankenin kehitys jatkuvaa ja vakaata
Alansbanken kampanj fyr berg hav

Ålands Aktiebank, sittemmin Ålandsbanken, aloitti toimintansa vuonna 1919. Sen perustivat paikalliset yrittäjät, jotka halusivat oman, ahvenanmaalaisen pankin. Vuonna 1942 Ålandsbanken listattiin Helsingin pörssiin. Kehityksemme on ollut vakaata ja suotuisaa.

Ålandsbankenin pääkonttori sijaitsee yhä Maarianhaminassa. Ahvenanmaan lisäksi toimimme myös Manner-Suomessa ja Ruotsissa.

Ensimmäinen Manner-Suomen konttorimme avattiin Helsingissä, jossa aloimme ensimmäisenä pankkina Suomessa tarjota Private Banking -palveluja vuonna 1982. Suomen 1990-luvun pankkikriisin jälkeen, josta Ålandsbanken Suomen ainoana pankkina selvisi ilman valtion pankkitukea, Ålandsbanken laajensi toimintaansa avaamalla peräti seitsemän uutta konttoria Manner-Suomessa. Nykyään Ålandsbankenilla on konttorit Helsingissä, Tampereella, Vaasassa, Turussa, Paraisilla ja Oulussa.

Tämän jälkeen tuntui luonnolliselta kääntää katseet länteen päin. Käytimme hyväksemme vuonna 2009 vallinnutta heikkoa markkinatilannetta tekemällä yritysoston Ruotsissa. Se loi sopivan alustan Ruotsin toiminnallemme, ja sen seurauksena Ålandsbankenilla on konttorit Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä.

Konsernimme työllistää noin 980 henkeä. Tähän sisältyvät myös kaksi tytäryhtiötämme, joiden toiminta liittyy läheisesti pankkitoimintaan.

Yritystarina Ålandsbanken ja yhteiskunta Konserni Hyvä hallintotapa Hallitus Toimitusjohtaja ja johtoryhmä Luotettavuuden ja pätevyyden arviointi Korvaus Sisäpiiri- ja kaupankäyntisäännöt Liiketoimien ilmoittaminen Sisäinen tarkastus Tilintarkastajat