Siirry pääsisältöön

Oikean rahaston valitseminen

Miten valitsen oikean rahaston? Oikean rahaston valinta ei aina ole helppoa. Rahastovalikoimamme sisältää osakerahastoja, korkorahastoja, allokaatiorahaston ja erikoissijoitusrahastoja. Kaikkia Ålandsbankenin rahastoja hallinnoidaan aktiivisesti eli Ålandsbankenin markkinanäkemyksen perusteella (ei indeksijohtoisesti) salkunhoitajien johdolla, joiden työtä tukevat luotettava sijoitusprosessi ja -analytiikka. Alla kerromme lyhyesti rahastojemme toiminnasta. Sijoitusneuvojamme vastaavat mielellään kysymyksiin ja antavat ohjeita eri vaihtoehtoja koskien.

Osakerahastot

Osakerahastot sijoittavat varojaan osakkeisiin. Paras pitkän aikavälin tuotto on perinteisesti saatu osakemarkkinoilta, mutta osakekurssit voivat vaihdella voimakkaasti, mikä vaikuttaa sijoitusten tuloksiin eri ajanjaksojen aikana. Osakerahastot soveltuvat pitkän aikavälin säästämiseen, jonka tavoitteena on esimerkiksi eläkkeen korottaminen tai lapsilisän säästäminen aikuistuneen lapsen ensimmäisen asunnon tai auton ostamista varten.

Korkorahastot

Korkorahastot sijoittavat varansa korkosidonnaisiin arvopapereihin. Näiden tuotto on yleensä maltillisempaa kuin osakerahastojen, mutta toisaalta myös riskit ovat alhaisemmat. Sijoituskohde ja obligaatioiden takaisinmaksuun jäljellä oleva aika vaikuttavat korkorahastojen tuottopotentiaaliin ja riskeihin.

Ålandsbankenin korkorahastot sijoittavat pääasiassa tarkasti valikoituihin yrityslainoihin, jotka ovat hyvin tuntemiemme yhtiöiden liikkeellelaskemia. Ålandsbankenin menestyneet korkorahastot ovat toistuvasti saaneet osakseen myönteistä palautetta. Esimerkiksi Euro Bond -rahasto on voittanut sijoitusalalla arvostetun Lipper Fund Awards -palkinnon kokonaiset kahdeksan kertaa peräkkäin. Palkinnon voivat saada rahastot, joiden riskipainotettu tuotto onnistuu jatkuvasti ylittämään vertailuryhmän tuoton kolmen, viiden tai kymmenen vuoden aikana.

Allokaatiorahastot

Ålandsbankenin allokaatiorahasto on yhdistelmärahasto, joka sijoittaa sekä osakkeisiin että korkoa tuottaviin arvopapereihin. Osake- ja korkosijoitusten osuus sijoituksista perustuu Ålandsbankenin markkinanäkemykseen ja voi siten vaihdella rahastossa sen mukaan, millaiseksi Ålandsbanken arvioi markkinatilanteen. Tämä ei vaikuta verotukseen, mikä on sijoittajan kannalta kätevää.

Erikoissijoitusrahastot

Ottaen huomioon tämänhetkisen korkotason sekä maailman rahoitusmarkkinoilla vallitsevan epävarmuuden, on tärkeää löytää erilaisia sijoitusvaihtoehtoja, jotta osakesalkku säilyy monipuolisena. Ålandsbankenin erikoissijoitusrahastot ovat vaihtoehtoisia sijoitusrahastoja, jotka investoivat erityyppisiin asuntoihin, kiinteistöihin ja tuulivoimaan. Kiinteistöt ovat kaiken kaikkiaan sopiva kohde pitkän sijoitushorisontin sijoittajille.

Tiimimme koostuu laajan ammattitaidon omaavista asunto- ja kiinteistösijoittamiseen erikoistuneista rahastonhoitajista, ja vuonna 2020 saimme tiimiimme myös tuulivoimaan erikoistuneen jäsenen.

Ota yhteyttä

Autamme sinua mielellämme löytämään juuri sinulle sopivan rahaston.

Tutustu Ålandsbankenin rahastovalikoimaan