Siirry pääsisältöön

E-lasku helpottaa laskuttamista

E-laskun ansiosta vältyt laskuttaessasi tulostus-, kuoritus- ja postituskustannuksilta. Sinulle toimitettavat laskut lähetetään suoraan reskontrajärjestelmään. Tämä on mukava ja ympäristöystävällinen pitkän aikavälin ratkaisu, josta kaikki hyötyvät.

Ålandsbankenin e-laskupalvelun kautta yritykset voivat lähettää ja vastaanottaa laskuja sähköisesti. Yksityisasiakkaat voivat vastaanottaa e-laskuja. Se on käytännöllinen ja ympäristöystävällinen laskutustapa.

E-lasku on tavallinen lasku sähköisessä muodossa. Se välitetään pankista toiseen samaan tapaan kuin maksut. E-lasku noudattaa Finanssialan Keskusliiton kehittämää Finvoice-standardia.

Jos yrityksesi haluaa lähettää e-laskuja, tarvitset Finvoice-standardia tukevan laskutusohjelman. E-laskut lähetetään pankkiin pankkiyhteysohjelman avulla.

E-laskuja vastaanottava yritys hakee laskut pankista pankkiyhteysohjelmaansa käyttäen. Laskun vastaanottaja vie laskun taloushallinto-ohjelmistoonsa, jossa se käsitellään tavalliseen tapaan. Joissakin reskontraohjelmissa on myös mahdollista muokata laskuja sekä kierrättää ne yrityksessä, hyväksyä, tiliöidä ja arkistoida laskut.

Näin yrityksesi pääsee alkuun

E-laskun lähettäminen:

  • Tarkista, että ohjelmasi voi laatia ja lähettää e-laskuja Finvoice-muodossa.

  • Tee Ålandsbankenin kanssa sopimus e-laskupalvelusta.

  • Pyydä vastaanottajien e-laskuosoitteet ja välittäjäntunnukset.

E-laskun vastaanottaminen:

  • Tarkista, että ohjelmasi tukee e-laskujen noutamista ja käsittelyä.

  • Tee Ålandsbankenin kanssa sopimus e-laskupalvelusta.

  • Anna e-laskuosoitteesi laskuttajille. E-laskuosoitteen ja välittäjätunnuksen löydät e-laskupalvelua koskevasta sopimuksesta.