Siirry pääsisältöön

Ålandsbanken ja yhteiskunta

Yhteiskunnallinen sitoutuminen on ollut tärkeää aina pankin perustamisesta lähtien vuonna 1919. Yhteiskuntakehityksen tukeminen, vastuullinen liiketoiminta ja hyvän esimerkin näyttäminen on meille tärkeää. Olemme panostaneet ympäristönsuojeluun ja allekirjoittaneet YK:n määrittelemät vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UN PRI - United Nations Principles for Responsible Investment).

Ålandsbankenin kestävän toiminnan strategia

Ålandsbankenin tulee olla arvoa luovana pankkina luonnollinen valinta kunnianhimoisille ihmisille ja yrityksille, jotka arvostavat henkilökohtaisia asiakassuhteita. Pyrimme siihen, että toimintaamme harjoitetaan pitkäjänteisesti ja kestävästi niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin ympäristöäkin ajatellen.

Sen vuoksi meidän on oltava tietoisia siitä, miten toimintamme ja toimintatapamme vaikuttavat yksittäisiin ihmisiin, yhteiskuntaan ja maapalloon, nyt ja tulevaisuudessa.

Kestävän toiminnan strategia auttaa meitä luomaan tietoisuutta ja linjaamaan Ålandsbankenin kestävyystyöhön liittyvät prioriteetit.

Kestävän toiminnan strategia sekä priorisoimamme tavoitteet varmistavat sen, että toimimme kestävällä tavalla.

Ympäristöä tukevat sijoitukset

Ympäristöpolitiikkamme jatkoksi olemme luoneet tilin, joka tukee ympäristönsuojelua. Arvioimme, että kilpailukykyisen korkotuoton ja ympäristöä hyödyttävä tili olisi asiakkaidemme mieleen, ja tämä on osoittautunut oikeaksi.

Lue lisää Itämeritilistä

Vastuullisia sijoituksia – UN PRI

Ålandsbanken on soveltanut keväästä 2010 lähtien YK:n määrittelemiä vastuullisen sijoittamisen periaatteita, joita kutsutaan myös nimellä UN PRI (United Nations Principles for Responsible Investment).

Yritykset, jotka ovat allekirjoittaneet UN PRI-periaatteet, sitoutuvat ottamaan sijoituspäätöksissä huomioon sen, miten sijoituskohteena olevissa yhtiöissä käsitellään ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyviä tekijöitä.

Lue lisää UN PRI-periaatteista osoitteesta www.unpri.org.