Siirry pääsisältöön

Ålandsbanken e-ID

Kätevä sisäänkirjautuminen ja tunnistautuminen Ålandsbanken e-ID:llä. Sähköinen tunnistautumismenetelmämme, jota kutsutaan Ålandsbanken e-ID:ksi, täyttää vahvan tunnistautumisen vaatimukset. Toiminnallisuus mahdollistaa sähköiset allekirjoitukset mobiililaitteellasi, ja on vaihtoehto tunnuslukutaulukon käyttöön. Ålandsbanken e-ID:llä voit kirjautua sisään ja hyväksyä toimeksiantoja sekä Internetkonttorissa, Mobiilipankissa että muissa verkkopalveluissa.
private-internetkontoret

Tunnistautumismenetelmä on sekä varma että maksuton, ja suosittelemme, että otat sen käyttöösi. Aktivoit itse Ålandsbanken e-ID:n Mobiilipankissa muutaman helpon vaiheen kautta, e-ID-oppaasta alempaa löydät aktivointiohjeet.

Sähköinen allekirjoitus tehdään Mobiilipankin kautta, käyttäjätunnuksesi ja itse valitsemasi nelinumeroisen tunnusluvun avulla. Tunnusluvun sijaan voit käyttää sormenjälkitunnistusta tai FaceID:ta, mikäli mobiililaitteesi tukee tätä toimintoa. Sisäänkirjautumisohjeet löydät alempaa.

Ålandsbanken e-ID:llä voit:

  • Kirjautua sisään Internetkonttoriin, Mobiilipankkiin sekä muihin palveluihin joihin vaaditaan sähköinen tunnistautuminen, esimerkiksi Kela ja Verohallinto

  • Vahvistaa maksuja ja muita toimeksiantoja Internetkonttorissa ja Mobiilipankissa

  • Vahvistaa maksuja verkkokaupoissa

Valitset itse kumpaa tunnistautumismenetelmää käytät, Ålandsbanken e-ID:tä vai tunnuslukutaulukkoa. Voit käyttää molempia menetelmiä, mutta aktiivisen pankki-istunnon aikana voi käyttää ainoastaan yhtä menetelmää. Jos siis kirjaudut sisään e-ID:llä, vahvistat sillä myös toimeksiannot. Jos taas kirjaudut sisään tunnuslukutaulukollasi, vahvistat sillä myös toimeksiannot.

Huomioi, että aktivoituasi Ålandsbanken e-ID:n tulee sinun kuitenkin säästää tunnuslukutaulukkosi, sillä tarvitset sitä esimerkiksi aktivoidessa e-ID:n uuteen laitteeseen.

Kysymyksiä ja vastauksia