Siirry pääsisältöön

Rahastosäästäminen

Haluaisitko hyötyä maailman eri markkina-alueiden taloudellisesta kehityksestä, mutta sinulla ei ole aikaa tai kiinnostusta sijoittaa itse aktiivisesti rahojasi?

Silloin rahastot ovat juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Rahastosäästäminen on hyvä tapa säästää, halusitpa sitten tehdä kertasijoituksen tai säästää säännöllisesti. Rahastosijoituksella saat yleensä rahoillesi parempaa tuottoa kuin perinteisellä tilisäästämisellä. Voit esimerkiksi säästää rahastoihin säännöllisesti täydentääksesi tulevaa eläkettäsi tai säästääksesi lapsillesi.

Tarjolla on eri markkina-alueille ja erilaisiin omaisuuslajeihin sijoittavia rahastoja, joiden tuotto ja riskit eroavat toisistaan. Autamme sinua mielellämme löytämään rahastot, jotka sopivat säästämistavoitteisiisi. On myös tärkeää valita rahastot, jotka vastaavat riskitasoa, jonka olet valmis ottamaan. Rahastoesitteet ja rahastojen avaintietoesitteet sekä lisätietoja löydät rahastolistasta ja kaikista Ålandsbankenin konttoreista.

Säännöllinen rahastosäästäminen

Matka säästäjästä sijoittajaksi voi alkaa jopa 50 eurolla kuukaudessa. Säännöllinen rahastosäästäminen on vaivaton tapa kasvattaa varallisuutta. Voit säästää esimerkiksi lapsillesi, tulevan eläkkeesi täydentämiseksi tai tiettyä tarkoitusta varten.

Rahastosäästäjän tarkistuslista

  • Voinko säästää 50 euroa kuukaudessa?

  • Haluanko säästää helposti ja kustannustehokkaasti?

  • Haluanko saada rahani käyttööni nopeasti, vaikka säästän pidemmällä aikavälillä?

  • Haluanko säästövaihtoehdon, jossa itse voin valita riskitason ja sijoitusajan?

Jos olet vastannut kysymyksiin KYLLÄ, niin sinun on korkea aika ryhtyä säännölliseksi rahastosäästäjäksi!

Onko rahastosijoituksessa riskejä?

Kaikkeen sijoitustoimintaan liittyy tietty riski, ja rahasto-osuuksiesi arvo voi sekä nousta että laskea. Ei ole taattua, että rahastosijoittajana saat sijoittamasi pääoman takaisin. Suosittelemme siksi, että seuraat sijoitustesi kehitystä ja otat yhteyttä asiakasneuvojaasi, jos sinulla on kysymyksiä.

Ålandsbanken Abp markkinoi ja myy rahastoja Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimien sijoitusrahastojen asiamiehenä.