Siirry pääsisältöön

Juuremme ovat saaristossa

Ålandsbanken pitää hyvää huolta asiakkaistaan. Se on meille kunnia-asia, josta olemme myös saaneet tunnustusta. Ahvenanmaan luonto ja asukkaat ovat vaikuttaneet Ålandsbankeniin. Pankki on kuin karun ahvenanmaalaisen ulkosaariston kataja – sitkeä ja kestävä. Se sopeutuu maaperäänsä kasvaen ja kehittyen vakaasti omassa tahdissaan.

Tartumme tilaisuuksiin

Ålandsbanken perustettiin vuonna 1919. Sen perustajat olivat yritteliäitä ahvenanmaalaisia, jotka halusivat varojensa hyödyttävän jatkossakin Ahvenanmaata. Noudatamme heidän ajattelutapaansa vielä tänäkin päivänä olemalla kaikkien ahvenanmaalaisten pankki ja osallistumalla Ahvenanmaan yhteiskunnan kehittämiseen.

Ålandsbanken listautui Helsingin pörssiin jo vuonna 1942. Manner-Suomen ensimmäinen konttori aloitti toimintansa Helsingin Bulevardilla vuonna 1982. Bulevardin konttorimme oli edelläkävijä, joka tarjosi Private Banking -palveluja ensimmäisenä pankkina Suomessa. Ahvenanmaalaiset ovat kautta aikojen omaksuneet nopeasti uudet vaikutteet, tarttuneet tilaisuuksiin ja käyttäneet niitä hyväkseen liiketoiminnassaan. Näin teimme myös 1990-luvulla avatessamme seitsemän uutta konttoria Manner-Suomessa, jossa oli juuri koettu suuri pankkikriisi. Ålandsbanken selvisi kriisistä ilman valtion pankkitukea ainoana pankkina Suomessa.

Konttorin perustaminen Ruotsiin oli ollut suunnitteilla jo pidemmän aikaa. Uusi pankkikriisi vuonna 2009 tarjosi mahdollisuuden olemassa olevan pankkitoiminnan hankkimiseen. Sen myötä meillä on nyt vahva perusta sekä Suomessa että Ruotsissa.

Ålandsbanken tänään

Ålandsbanken on alusta asti kulkenut omaa tietään. Olemme luoneet Ålandsbankenista modernin täyden palvelun pankin, joka tarjoaa sinulle kaikki tarvitsemasi pankkipalvelut.

Ahvenanmaalla olemme olleet ahvenanmaalaisten pankki jo sukupolvien ajan. Manner-Suomessa ja Ruotsissa asiakkaitamme ovat ne, jotka hakevat tuloshakuisia ja räätälöityjä sijoitus- ja rahoitusratkaisuja sekä yksilöllistä palvelua.