Siirry pääsisältöön
24 kesäkuuta 2014
Ålandsbanken Blogi

Ålandsbanken jakaa 70 000 euroa Luontotilibonuksia ympäristöhankkeisiin

Kevään jakokierroksen Luontotilivarojen saajat on nyt valittu. Pankki sai ennätysmäärän hakemuksia, 50 kappaletta, joihin perustuen luontotilivaroja jaetaan seuraavien hankkeiden tukemiseen:

  • Centrum Balticum -säätiö saa 33 000 euroa Itämerihaaste-aloitteen eteenpäin viemiseen. Hankkeessa tuotetaan vuosina 2014–2018 uusia konkreettisia, Itämeren tilaa edistäviä toimenpiteitä.
  • Förbundet Ålands Sjödagar r.f. vastaanottaa 12.928 euroa erilaisiin, ympäristöasioita painottaviin aktiviteetteihin, jotka järjestetään yhteystyössä eri ahvenanmaalaisten ympäristötoimijoiden kanssa.
  • Lounaispaikka-verkoston Apps4Lounais-Suomi saa 9.750 euroa Itämeri-teemaisen sovelluskehitys- ja ideointikilpailun järjestämistä varten.
  • EMIL r.f. saa 6.850 euroa energiamessujen järjestämiseen syksyllä 2014 Ahvenanmaalla. Messut kohdistetaan rakennusalalle aiheenaan konkreettisesti kestävä ja energiatehokas rakentaminen.
  • Paraisten 4H saa 4.500 euroa ympäristökasvatusprojektiin, johon sisältyy muun muassa seikkailuympäristörata. Radan tarkoituksena on välittää ympäristöajattelua sekä teoriassa että käytännössä. Konsepti on siirrettävissä myös muille organisaatioille.
  • Ostrobothnia Australis r.f. saa Pohjanmaalla Mikkelinsaarilla toteutettavaan luonnon ennallistamishankkeeseensa 1.600 euroa. Mikkelinsaaret on nimetty UNESCO:n maailmanperintökohteeksi.
Itämerihaasteen Turun koordinaattori Salla-Maria Lauttamäki Centrum Balticum-säätiöstä edustaa suurimman lahjoitussumman vastaanottajaa. Hän kertoo, että Itämerihaaste-aloitteen ensimmäisellä kaudella 2007-2013 aloitteen verkostoon liittyi noin 200 organisaatiota. Tuolloin onnistuttiin toteuttamaan monta konkreettista hanketta, aina ympäristötaloustieteen professuurin viran aikaansaamisesta vapaa-ajanveneiden käymäläjätteiden tyhjennyslaitteisiin asti. Kaudella 2014–2018 on tarkoitus jatkaa kansainvälistymistä ja vesiensuojeluyhteystyötä sekä ammatillista tiedonvaihtoa, nyt Ålandsbankenilta saadulla rahoituksella erityisesti ruotsalaisten toimijoiden kanssa.
Lahjoitusvarat kertyvät Ålandsbankenin Luontotilien kautta. Pankki on sitoutunut lahjoittamaan vuosittain ympäristön suojeluun summan, joka vastaa 0,2 prosenttia Luontotileillä olevista talletuksista. Tilin suosio ja sen myötä jaettava rahasumma ovat ilahduttavasti kasvaneet vuosi vuodelta ja syksyn jakokierroksella on jaossa sievoinen summa. Lisätietoa Luontotilistä ja Luontobonushakemus löytyvät Ålandsbankenin kotisivulta. Luontotilibonus on haettavissa kotisivumme kautta www.alandsbanken.fi viimeistään 30. syyskuuta.
Lisätietoja antavat:
Peter Wiklöf, toimitusjohtaja Ålandsbanken Abp puh. 0204 29 011
Salla-Maria Lauttamäki, Itämerihaasteen Turun koordinaattori, Centrum Balticum, puh. 040 556 5426