Siirry pääsisältöön
06 maaliskuuta 2014
Ålandsbanken Blogi

Etsitään: Ennätyssumman vastaanottajaa

Voit vaikuttaa siihen, mitkä ympäristöhankkeet saavat tänä vuonna anteliasta taloudellista tukea. Ålandsbanken nimittäin jakaa huhtikuussa jokavuotisen Luontotilibonuksensa.
– Meille on jo tullut useita hakemuksia, mutta haluamme mieluusti kuulla vielä muista kiinnostavista hankkeista, Ålandsbankenin toimitusjohtaja Peter Wiklöf sanoo.
Vuodesta 1998 lähtien Ålandsbanken on vuosittain tukenut ympäristöhankkeita summalla, jonka suuruus on 0,2 prosenttia kaikista Luontotileillä olevista talletuksista.
– Luontotilistä on näiden 16 vuoden aikana tullut huomattavan arvostettu säästömuoto. Asiakkaamme avaavat tilejä itselleen, mutta myös esimerkiksi lapsilleen ja lapsenlapsilleen, Wiklöf kertoo.
Hänen mielestään Luontotilin suosiolle on kaksi syytä.
– Toisaalta ympäristöasiat kiinnostavat ihmisiä, toisaalta Luontotilin idea on yksinkertainen. Asiakkaille maksettavan koron lisäksi Ålandsbanken maksaa ympäristöhankkeisiin jaettavaksi "lisäkoron", joka on 0,2 prosenttia kaikista luontotileillä olevista talletuksista. Tätä kutsutaan "Luontotilibonukseksi".
Ennätyksiä rikotaan joka vuosi
Koska yhä useammat päättävät avata Luontotilin, kasvaa myös jaettava summa. Tänä vuonna erilaisten ympäristöhankkeiden kesken jaetaan ennätyssumma – noin 245 600 euroa. Jakoajankohtia on suunnitteilla kaksi, toinen keväällä ja toinen syksyllä.
Nykyään Luontotilibonuksen tuntevat useat vakiintuneet ympäristöjärjestöt mutta Ålandsbanken haluaa kannustaa yhä useampia jättämään hakemuksen.
– Suuret ympäristöjärjestöt tekevät erittäin arvokasta työtä. Toivomme kuitenkin, että saavuttaisimme vielä useampia aktiivisia yksityishenkilöitä ja yhdistyksiä, jotka eivät aiemmin ole tienneet Luontotilibonuksesta, Peter Wiklöf sanoo.
Auta ympäristöä – levitä sanaa
Ålandsbankenilla toivotaan nyt, että tieto Luontotilibonuksesta leviäisi myös ruohonjuuritasolle.
– Jos tiedät jonkun työskentelevän tärkeän ympäristöhankkeen parissa, toivon, että annat hänelle vinkin Luontotilibonuksesta. Sillä tavalla me kaikki voitamme, Wiklöf toteaa.
Hakuohjeet ja lisätietoa on kotisivullamme www.alandsbanken.fi.
Hakuaika päättyy 31. maaliskuuta 2014.
http://www.alandsbanken.fi/info/opencms/Finland/fi/pankkipalvelut/saasta_ja_sijoita/tilit/luontotili/luontotilibonus.html
Lisätietoa
Peter Wiklöf, toimitusjohtaja Ålandsbanken Abp, p. 0204 29 011
Tom Pettersson, toimitusjohtaja Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy, p. 0204 29 011