Siirry pääsisältöön
18 toukokuuta 2018
Ålandsbanken Blogi

Itämeriprojekti kannustaa yleisöä pelastamaan Itämeren

Hakuaika Itämeriprojektiin käynnistyy ja on avoinna kaikkien ideoille. Tänä vuonna Ålandsbanken jakaa Itämeriprojektin kautta jopa 360 000 euroa.

Itämeri on yksi maailman uhatuimmista meristä. Rehevöitymisen seurauksena osa merenpohjasta on jo tuhoutunut. Yhteistyö eri osapuolten välillä ja uusien ideoiden kehittäminen on ratkaisevaa Itämeren tulevaisuuden kannalta. Itämeriprojekti kannustaa nyt yleisöä osallistumaan omalla projektillaan tai ideallaan, joka edistää Itämeren hyvinvointia.

Viime vuonna lanseerattiin uusi kategoria digitaalisille innovaatioille, jossa Ilkka Paananen, Peliyhtiö Supercellin toimitusjohtaja, tulee arvioimaan hankeideoita Itämeriprojektin tuomaristossa muun muassa Skypen perustaja Niklas Zennströmin kanssa.

- Itämeren tila on kriittinen, mutta ei ole syytä vaipua toivottomuuteen. Ympäristön suojeluun kaivataan uusia ideoita, ja suurilla visioilla voi saada ihmeitä aikaan, sanoo Ilkka Paananen.

- Nykyään meillä on teknologian avulla valtavat mahdollisuudet ratkaista monia niistä ongelmista, jotka ovat olleet tiedossamme jo kauan. Itämeren alueella on kyky nousta kansainväliseksi edelläkävijäksi veden laatuun liittyvissä kysymyksissä, tarjoamalla vastuullisia ja innovatiivisia ratkaisuja. Jotta näin tapahtuisi, on meidän yhdistettävä voimamme ja juuri siihen tämä kilpailukategoria on loistava foorumi, kertoo Niklas Zennström

Hakuaika alkaa keskiviikkona 18. toukokuuta Nyt yksityishenkilöt, koulut ja organisaatiot voivat hakea rahoitusta Itämeren suojelemiseksi. Kaikki ideat ovat tervetulleita ja hakuaika avoinna syyskuun loppuun asti. Voittajat valitaan yleisöäänestyksellä ja tuomariston päätöksellä. Tuomaristo koostuu useista ympäristöasiantuntijoista.

Itämeriprojektiin on aikaisempina vuosina tullut mielettömiä aloitteita ja projekteja, jotka ovat jo tuottaneet tulosta. Kannustamme kaikkia kantamaan kortensa kekoon terveemmän Itämeren puolesta, kertoo Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja ja Itämeriprojektin tuomariston puheenjohtaja. 

Viime vuonna yhdeksän hanketta jakoi yhteensä 250 000 euroa, josta voittajalle myönnettiin 70 000 euroa innovaatiolle, joka kerää muoviroskia ja öljyä merestä. Yhteensä Itämeriprojektiin tuli 124 hakemusta vuonna 2017.

Lisää tietoa hakemisesta löydät sivulta www.balticseaproject.org

Lisätietoja antaa: Anne-Maria Salonius, Suomen liiketoiminta-alueen johtaja, Ålandsbanken, Puh +358 40 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

Crista Tammela, viestintäjohtaja, Ålandsbanken Suomi, Puh +358 40 646 3501, crista.tammela@alandsbanken.fi