01 kesäkuuta 2018
Suomi

Odotettavissa onnistunut loma

Premium Banking Semester

Teemme parhaamme jotta elämäsi olisi sekä helpompaa että turvallisempaa, olitpa sitten kotona tai matkalla. Concierge Service -palvelun ja vakuutuksiemme kautta saat ensiluokkaista apua lomasuunnitelmiesi toteuttamiseen, unohtamatta turvallisuutta, jos jotain odottamatonta tapahtuu.

Premium- ja Private Banking -asiakkaana saat vakuutusten ja elämyspalvelujen kautta kaiken tarvitsemasi onnistunutta ja turvallista lomaa varten. Pankin korkea turvallisuustaso ja muutama helppo vinkki antavat sinulle enemmän aikaa lomasta nauttimiseen.

Anna Concierge Servicen toteuttaa matkasi toiveidesi ja budjettisi mukaisesti

Käytätkö mieluummin aikaasi muuhun kuin unelmalomasi suunnitteluun ja varaamiseen? Premium- ja Private Banking -asiakkaana saat apua Concierge Servicen kautta sekä käytännön järjestelyihin että ehdotuksiin matkareiteistä, ravintoloista että muista aktiviteeteista. Vain mielikuvitus on rajanasi! Concierge Servicen henkilökunta osaa taidon räätälöidä matkaehdotuksen ainutlaatuisten tarpeiden ja toivotun budjetin mukaisesti.

Olet vakuutettu

Premium- ja Private Banking -palveluihisi kuuluvien korttivakuutusten joukossa on muun muassa kattava matkavakuutus, joka on voimassa koti- ja ulkomaanmatkoilla kaikkialla maailmassa. Matkavakuutuksen myöntää AIG Europe Limited (Suomen sivuliike), ja vakuutettuja ovat sinun lisäksesi myös mukana matkustava perheesi.

Matkavakuutus kattaa kuluja joita koituu matkan peruutuksesta, myöhästymisestä ja keskeytyksestä. Tämän lisäksi voit saada korvausta myös kuluista jotka johtuvat sairaudesta, tapaturmasta tai kuolemantapauksesta. Sinun ei tarvitse maksaa matkaa kortillasi, jotta vakuutus olisi voimassa.

Jos kävisi niin ikävästi, että matkatavarasi ovat myöhässä tai pahimmassa tapauksessa katoavat, voit olla rauhallinen. Meiltä saamasi matkatavaramerkit ovat henkilökohtaisesti numeroituja, joten sinun tarvitsee vain soittaa StopServiceen saadaksesi apua matkatavaroiden löytymiseen. Matkavakuutuksen kautta voit myös saada korvauksen kadonneista matkatavaroistasi.

Lisää turvallisuuttasi oikealla aluerajoituksella

Ennen matkalle lähtöäsi sinun kannattaa tarkistaa korttisi aluekohtaiset rajoitukset. Voit valita korttisi käyttöalueeksi Suomen, tai laajentaa alueeksi Pohjoismaat, Eurooppa tai koko maailma. Muutokset aluekohtaiseen rajoitukseen teet helposti ja nopeasti Mobiilipankin tai Internetkonttorin kautta. Suosittelemme, että lisäät käyttöalueita ainoastaan tarpeen vaatiessa, esimerkiksi juuri ennen matkaa tai matkan aikana. Näin vähennät korttisi väärinkäytön riskiä.

Aluekohtaisia rajoituksia tehdessäsi voit samalla myös tarkistaa tilisi tapahtumat. Jos huomaat jotain epätavallista, ota heti yhteyttä Ålandsbankeniin. Tilien tarkastaminen tasaisin väliajoin on tärkeää, varsinkin lomien aikana. Kerran viikossa voi silloin olla sopiva aikaväli.

Kortit ja käteinen Suomessa ja ulkomailla

Kortin käyttö lisääntyy kesäisin kun teet ostoksia, syöt ravintoloissa ja teet mukavia asioita yhdessä muiden kanssa. Tämän seurauksena myös korttipetokset yleistyvät. On tärkeää, että olet erityisen tarkkaavainen esimerkiksi käyttäessäsi pankkiautomaatteja uusilla paikoilla.

Suojaa koodisi, vältä lähikontaktia jonossa olevien ihmisten kanssa ja varo taskuvarkaita väkijoukoissa. Jos korttisi varastetaan tai kadotat sen, saat helposti apua StopServicen kautta. Yhdellä ainoalla puhelinsoitolla voit sulkea korttisi, ja palvelu on auki vuorokauden ympäri.

Pidä rajoitettu määrä käteistä lompakossasi, ja nosta rahaa pankkiautomaatista vain senhetkisen tarpeesi mukaan. Muista myös valita paikallinen valuutta maksaessasi ostoksesi kortilla ulkomailla, se on useimmiten edullisinta.

Identiteettivarkauden tuki – jos joudut identiteettivarkauden kohteeksi

Huolimatta siitä, oletko kotona vai matkalla, on meille tärkeää että tunnet olosi turvalliseksi. Sen vuoksi tarjoamme myös identiteettivarkauden tukea Premium- ja Private Banking -asiakkaillemme. Identiteettivarkauden tuen kautta saat apua identiteettivarkauden ennaltaehkäisyyn, havaitsemiseen ja seurauksien rajoittamiseen. Jos passisi tai muu henkilötodistuksesi katoaa, tai jos epäilet että joku yrittää käyttää identiteettiäsi laittomasti, saat apua käytännön toimissa soittamalla identiteettivarkauden tukeen.

Turvallisesti verkko-ostoksilla

Verkko-ostosten määrä kasvaa räjähdysmäisesti, ja ehkä sinulla on juuri lomalla ollessasi enemmän aikaa löytöjen tekemiseen. Maksaessasi ostokset kortillasi, on sinun turvallisinta asioida verkkokaupoissa jotka ovat liittyneet MasterCardin SecureCode -palveluun. Se tarkoittaa, että sekä sinä ostajana että verkkokauppa maksunsaajana tunnistetaan ja korttitietojesi väärinkäytön riski pienenee.

5 vinkkejä onnistuneeseen lomaan

1. Ota apua matkan suunnitteluun Concierge Service -palvelusta – vain mielikuvituksesi on unelmalomasi rajana.
2. Käytä numeroituja matkatavaramerkkejä, jotka Premium- tai Private Banking -asiakkaana olet meiltä saanut.
3. Valitse aina paikallinen valuutta maksaessasi kortilla ulkomailla.
4. Tarkista korttisi turvarajat ja aluekohtaiset rajoitukset ennen lomaa.
5. Pidä mukanasi kaikki tärkeät puhelinnumerot – sekä StopService että identiteettivarkauden tuki ovat yhden puhelinsoiton päässä jos lomallasi tapahtuu jotain odottamatonta. Puhelinnumerot löytyvät myös Mobiilipankkisi puhelinmuistiosta.


Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 1/2018 (julkaistu 01.06.2018)

Teksti: Anders Ström

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!