08 helmikuuta 2022
Suomi

Sofie Holmström

Sofie holmstrom alandsbanken

Sofie Holmströmin oli vaikea päättää, halusiko hän suuntautua mieluummin kaupalliselle alalle vai it-alalle. Ålandsbankenissa hänen ei tarvinnut valita. Hän sai molemmat! - Viihdyn eri alojen risteyskohdissa. Se on jännittävää ja dynaamista ja olen jo saanut osallistua upealle matkalle. Liiketoiminta-alueeni ei ollut edes olemassa viisi vuotta sitten, hän toteaa.

Uuden liiketoiminta- alueen johtaja ja johtoryhmän jäsen

Sofie Holmströmin ura Ålandsbankenissa on edennyt vauhdilla. Tammikuusta 2021 lähtien hän on istunut myös pankin johtoryhmässä ja on sen nuorin jäsen reilulla marginaalilla.

– Liiketoiminta-alueena Kumppanuusyhteistyö on uusi osa pankin toimintaa ja strategiassamme askel eteenpäin. On aivan luonnollista, että se on edustettuna myös johtoryhmässä, hän toteaa.

Kumppanuusyhteistyön liiketoiminta-alueella tapahtuu paljon. Aivan lyhyesti ilmaistuna kyseessä on Ålandsbankenin digitaalisten palvelujen salkun ja sen eri prosessien avaaminen entistä useammille. Kun pankkialalla alettiin keskustella vakavasti yhteistyöstä finanssiteknologiayritysten kanssa, Ålandsbanken oli jo ehtinyt ponkaista lähtökuopista ja aloittanut yhteistyön fintech-yritys Dreamsin kanssa. Dreams lanseerasi vuonna 2016 uuden ja mutkattoman tavan säästää jokaisen omia unelmakohteita varten. Myöhemmin pankki aloitti kumppanuusyhteistyön myös paytechiin erikoistuneen Doconomyn kanssa. Yritys tunnettiin ja huomioitiin maailmanlaajuisesti Åland Indexin tarjoamisesta yli 360 miljoonalle asiakkaalle, jotka pystyivät siten lisäämään tietoisuuttaan kulutustavoistaan ja niiden ilmastovaikutuksista.

Sofie holmstrom 2

Nopea pankkiura

Sofie Holmström

Asuntolainoja Ruotsissa

Lisää on tulossa. Tällä hetkellä ajankohtaista on kumppanuusyhteistyö Ruotsin markkinoilla kuluttajille suunnatuissa asuntolainoissa. Ålandsbankenin lisäksi kiinnitysluottoyhtiössä ovat mukana ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners ja Sparbanken Syd, jotka tarjoavat asiakkailleen asuntolainoja asuntoluottolaitos Borgon kanssa.

– Jokaisella kumppanillamme on omat markkina-alueensa ja kukin tarjoaa asiakkailleen omia erityisetujaan, mutta kumppanuusyhteistyön avulla kaikki voivat hyötyä arvokkaista skaalaeduista, Sofie Holmström sanoo.

Ålandsbanken on täyden palvelun pankki, joten se omaa lukuisten eri palvelujen erityisosaamista.

– Tämä tekee pankistamme ainutlaatuisen. Osaamisemme on sekä laaja-alaista että alan huippua, joten voimme tarjota kattavan valikoiman pankkipalveluita, joita pankin keskeiset toiminnot tuottavat yhdessä tytäryhtiömme Crosskey Banking Solutionsin kanssa. Hyvät pankkipalvelut ovat haastavia. Niiden on oltava asiakkaille yksinkertaisia käyttää, mutta samalla niiden on täytettävä yhä useampia viranomaisten asettamia tietoturvavaatimuksia, Sofie Holmström toteaa.

Sofie holmstrom 4

”On tärkeä valita, mihin aikansa käyttää – niin töissä kuin vapaa-ajalla.”

Sofie Holmström

Pitkä matka

Kun Sofie muutti Uppsalaan opiskelemaan, hänen suunnitelmissaan ei ollut muutto takaisin Ahvenanmaalle ja hyvä työpaikka Ålandsbankenissa. Opiskelut johtivat kaksoistutkintoon, mutta Sofie ehti tehdä paljon muutakin. Hän oli esimerkiksi varastotöissä Oslossa hankkiakseen matkarahoja pitkää Aasian- ja Australian-matkaa varten. Hän opiskeli myös vuoden Sveitsin Lausannessa. Sen jälkeen hän toimi myyntitehtävissä it-alalla, asemapaikkoinaan sekä Tukholma että Helsinki.

Helsingissä Sofie ja hänen ahvenanmaalainen miehensä alkoivat hiljalleen miettiä paluumuuttoa Ahvenanmaalle ja etsiä koulutustaan vastaavaa työtä. Sofie sai paikan projektipäällikkönä Ålandsbankenissa ja muuttokuorma lähti matkaan vuonna 2013.

Suuri kehityspotentiaali

– Pankkimaailma oli minulle ympäristönä täysin uusi, mutta kiehtova ja opettavainen. Johdin projektia, jonka tavoitteena oli katettujen joukkolainojen liikkeeseenlasku Ruotsissa. Sen jälkeen perustimme Liiketoiminnan kehitysosaston ja minusta tuli sen päällikkö. Olen saanut osallistua uskomattomalle matkalle. Nykyinen toimeni ei ollut edes olemassa, kun aloitin pankissa! Kumppanuusyhteistyö eriytettiin Liiketoimintakehityksestä omaksi liiketoiminta-alueekseen 1.1.2020, Sofie kertoo.

Sofie näkee suuria kehitysmahdollisuuksia sekä Suomessa että Ruotsissa. Rahoitusalalla on useita toimijoita, jotka voivat hyötyä Ålandsbankenin kehittämistä palveluista.

– Tietenkin monien tekijöiden on sovittava yhteen ennen kuin kumppanuusyhteistyö saadaan toimimaan. Pankkimme on verrattain pieni, joten meidän on valittava kaikki toimenpiteemme huolella, hän sanoo.

Sofie pitää kehityksestä

Työ sopii Sofielle kuin valettu. Hän pitää työn laaja-alaisuudesta ja tietotekniikan ja talouden yhdistelmästä. Hän viihtyy asiakaskontaktien parissa ja arvostaa työn kansainvälisiä piirteitä.

– Pidän siitä, että koko ajan tapahtuu jotain ja haluan oppia uutta. Saan tästä kaikesta energiaa ja silloin työasioiden pohtiminen työn ja pankkitalon ulkopuolellakaan ei tunnut raskaalta. Haluan myös kannustaa kollegoitani uskomaan enemmän itseensä ja tekemään sitä, mistä ovat palavasti kiinnostuneita. Niin monella on niin paljon potentiaalia, hän toteaa.

Vaativa työ monine kiireellisine tehtävineen merkitsee yleensä pitkiä työntäyteisiä päiviä.

– On tärkeä valita, mihin aikansa käyttää – niin töissä kuin vapaaajalla. Kaikkea ei voi tehdä koko ajan. Tällä hetkellä tärkeintä on viettää aikaa lasten kanssa, mutta vielä tulee se päivä, jolloin voin omistautua omille harrastuksilleni, hän sanoo.

Teksti Helena Forsgård Kuva Viktor Fremling

Oletko kiinnostunut yhteistyökumppanuudesta?

Hav berg klippor ostersjon alandsbanken