21 tammikuuta 2019
Suomi

Turun konttori kasvaa

Alandsbanken Private Banking Åbo

Turku on kasvava ja kiinnostava markkina-alue, jonka kehitykseltä odotetaan paljon, erityisesti kiinteistömarkkinoiden suhteen. Ålandsbankenin Turun konttori tarjoaa asiakkaille monipuolisia pankkipalveluita ja kokonaisvaltaista varallisuudenhoitoa.

Turkuun uutta voimaa

Ålandsbankenin Turun konttori perustettiin 1992 ensimmäisenä päivittäisenä pankkikonttorina Manner-Suomessa. Konttoritoiminta keskittyi alkuun asuntolainoihin. Vuonna 2007 liiketoiminta siirtyi uusiin tiloihin osoitteeseen Eerikinkatu 17.

Nykyään toisessa kerroksessa olevat toimitilat jakautuvat Private- ja Premium Banking -pankkipalveluihin sekä myynnin tukeen. Ålandsbankenin Turun seudun pankkipalveluihin kuuluu myös Paraisten konttori, joka avattiin vuonna 1995.

– Haluamme nyt ja tulevaisuudessa palvella henkilökohtaisesti Turun alueen asiakkaita, kertoo Ålandsbankenin Private Banking -palveluiden apulaisjohtaja Timo Lithén.

Yrittäjyys Turussa ja rakennemuutos
Turun seudulla on käynnissä poikkeuksellisen voimakas positiivinen rakennemuutos. Yksityisellä sektorilla yritysten liikevaihdot ja työvoiman määrä ovat kasvaneet.

– Turussa on valtava potentiaali talousalueena. Iso osa Turun konttorin asiakkaista on yrittäjiä ja työmarkkinat ovat yrittäjävetoisia, Lithén kertoo.

Turun seudulla on noin 20 000 yritystä ja 130 000 työpaikkaa. Turku ympäristökuntineen on vireä Itämeren alueen kasvukeskus. Monipuolinen elinkeinorakenne, kasvavat yritykset, korkealuokkainen koulutus-, kulttuuri- ja palvelutarjonta sekä kaunis saaristo lisäävät Turun vetovoimaa.

Turun markkinakatsaus
Suomen ensimmäisenä pääkaupunkina Turulla on ollut aina merkittävä rooli porttina länteen. Turun satama on sijaintinsa johdosta tärkeässä asemassa ulkomaankaupassa. Turun kautta kulkee vuosittain lähes neljä miljoonaa matkustajaa.

Turku on yksi Suomen tärkeimmistä valmistavan teollisuuden tuotantokeskittymistä ja meriteollisuuden ydinalue. Meriteollisuuden lisäksi Turussa panostetaan vahvasti lääketeollisuuteen, terveysteknologiaan, kiertotalouteen ja matkailuun. Tuotanto on voimakkaassa kasvussa ja kasvunäkymät ulottuvat 2020-luvulle saakka. Sekä meriettä lääketeollisuuden kasvu on luonut nostetta myös muille toimialoille, erityisesti rakentamiseen.

Asuntokauppa on vilkastunut voimakkaasti Turun seudulla. Turusta on tullut koko maan hintaveturi. Kaupungissa on iso kiinteistösijoitusmarkkina, joka on paikallisten asiantuntijoiden käsissä. Alalle on tullut paljon uusia toimijoita ja alue kiinnostaa sijoittajia.

– Sijoitusmarkkinoilla on hyvä olla paikallistuntemusta ja -osaamista. Turun konttorin henkilöstö on pitkän linjan paikallisia asiantuntijoita. Toimintamallit Turun konttorissa ovat hyvin samanlaiset kuin Ålandsbankenin muissa toimintapisteissä, Lithén pohtii.

Osakehuoneistojen velattomat hinnat nousivat tilastokeskuksen mukaan Turussa viime vuonna 8,2 prosenttia. Asunnon sijainnin merkitys on korostunut. Ostajat haluavat erityisesti keskusta-alueen asuntoja ja ovat valmiita maksamaan niistä. Asuntomarkkinoita edistää lisäksi uusien kerrostalojen runsas rakentaminen.

Private Banking Turussa
Ålandsbankenin Turun konttorissa tarjotaan asiakkaille monipuolisia Private Banking -palveluja. Private Banking -palveluiden ytimessä on varallisuuden kokonaisvaltainen suunnittelu.

Ålandsbanken poikkeaa muista perinteisistä varainhoitajista siinä, että pankkina se tarjoaa asiakkaalleen tarvittaessa myös rahoitusta.

Private Banking -palvelu varmistaa, että säästöt on sijoitettu tuottavasti ja verotehokkaasti. Palvelussa asiakkaalle kootaan oma tiimi omaisuudenhoidon, rahoituksen ja lakiasioiden asiantuntijoista. Kokonaisvaltainen varallisuudenhoito kattaa esimerkiksi sijoitus- ja rahoitusratkaisut, vero- ja perhejuridisen neuvonnan sekä vakuutusvaihtoehdot.

Sijoitustoiminta Ålandsbankenissa perustuu kokemukseen ja kykyyn löytää uusia ratkaisuita. Koska sijoitustarpeet vaihtelevat tavoitteiden ja elämänvaiheen mukaan, jokaisella Ålandsbankenin asiakkaalla on oma Private Banker sekä yhdessä laadittu strategia. Salkunhoito on mahdollista ulkoistaa osittain tai kokonaan Ålandsbankenin ammattilaisille.

Uusi alku
– Ålandsbanken näkee tarpeen Turun talousalueelle ja panostaa Private Banking –toimintaan. Kaksi uutta henkilöä, joilla on yli 20 vuotta kokemusta alalla ja hyvät verkostot, lähtevät kehittämään palvelua vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin. Ålandsbanken haluaa olla johtava Private Banking -toimija Turussa, apulaisjohtaja Lithén visioi.

Kolme uutta työntekijää vahvistivat loppukesästä Turun konttoria


Jenni Söderholm, Premium Banker

Olen ollut vuosia Ålandsbankenin asiakas ja alusta asti olen arvostanut sitä miten tärkeäksi asiakkaaksi olen itseni tuntenut ja miten saumattomasti asiani ovat hoituneet. Lisäksi jaan pankin arvostuksen luontoa ja erityisesti Itämerta kohtaan. Tuntuu, että olen löytänyt itseni kaltaisen yrityksen. Työssäni pääsen yhdistämään omat arvoni sekä mielenkiintoni pankkialaa ja erityisesti sijoitusmarkkinoita kohtaan. Takana on 10 vuoden kokemus perintäalalta erilaisista tehtävistä asiakaspalvelusta oikeudelliseen perintään.


Enes Bečić, Senior Private Banker

Matka Ålandsbankeniin on ollut epätavallinen, mielenkiintoinen ja erittäin kokemusrikas. Olen koulutukseltani molekyylibiologi. Ajauduin kuitenkin myyntitehtäviin sijoitusja vakuutusyhtiöihin ja oivallettuani että myyntityö oikeasti on asiakaspalvelua, jäin sille matkalle. Olen toiminut asiakasneuvojana, esimiehenä, pankkiirina, myyntijohtajana ja konttorijohtajana. Kuuntelen hyvin tarkasti ja ehdotan asiakkaalle vain sitä mitä hän tarvitse. Pyrin aina löytämään yksinkertaiset ja selkeät ratkaisut.


Jennica Heikius, Senior Private Banker

Minulla on takanani pitkä ja monipuolinen ura finanssialalla. Viimeiset 10 vuotta olen tehnyt töitä sijoittamisen parissa, sekä pankkiirina että viimeksi tiimiesimiehenä. Ålandsbankenissa minua kiehtoo pieni ja näppärä organisaatio, vahva ja vihreä sosiaalinen vastuu, vaikuttamisen mahdollisuudet ja erityisesti aika asiakkaalle; minulla on lupa kuunnella, olla läsnä ja auttaa monipuolisesti. Työssäni antoisinta on löytää yhteinen aaltopituus kunkin asiakkaan kanssa ja tuntea aito yhteistyö.

Ålandsbanken Turku


Eerikinkatu 17 C, 2. kerros, 20100 Turku
+358 (0)204 293 100
turku@alandsbanken.fi
Aukioloajat: Ma–Pe 10.00–16.30

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 2/2018 (julkaistu 21.1.2019)
Teksti: Tarja Vilén / Kuva: Jetro Stavén

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!