18 elokuuta 2020
Suomi

Varaudu tulevaisuuden odottamattomiin tapahtumiin

Landsbanken jurister finansiell planering 2020

– Tavoitteenamme on, että jokainen tietäisi oman oikeudellisen asemansa. Toimimme asiakkaan parhaaksi ja autamme heitä juridisten dokumenttien laatimisessa. Näin kertovat asiakasjuristimme, jotka antavat juridista neuvontaa yksityishenkilöille koskien perhe- ja perintöoikeudellisia kysymyksiä.

Tarkista oikeudellinen asemasi tänään

Juristimme auttavat sekä yksityisettä yritysoikeudellisissa asioissa. Yksityisoikeudelliset asiat voivat olla kaikkea avioehdosta testamenttiin, edunvalvontavaltuutuksista kuolinpesiin ja kauppakirjojen laatimiseen. Yritysoikeudelliset kysymykset voivat koskea esimerkiksi yrityksen perustamista, osakassopimuksia tai sukupolvenvaihdoksia.

Elämä on tapahtumarikasta ja vain yksi asia on varmaa - tilanteet muuttuvat. Olipa kyseessä sitten yhteenmuutto avopuolison kanssa, naimisiinmeno, lastensaanti, asunnon osto, yrityksen perustaminen, perhetilanteen muuttuminen, läheisen menehtyminen tai yrityksen sukupolvenvaihdos, on muutoksilla aina juridisia seurauksia.

– Mielestämme on tärkeää, että asiakkaamme tuntevat oikeudellisen asemansa elämän kaikissa vaiheissa. Kun tietää eri vaihtoehdot, on helpompi tehdä aktiivisia päätöksiä ja itse määrätä haluaako lopputulosta muuttaa.

”Kun tietää eri vaihtoehdot, on helpompi tehdä aktiivisia päätöksiä.”

Asiakasjuristimme työskentelevät kokonaisratkaisujen, niin kutsutun varallisuuden suunnittelun, parissa. Varallisuuden suunnittelulla tarkoitetaan talouden kokonaisratkaisuja, joihin kuuluu sijoitus- ja rahoitusratkaisut, vero- ja perhejuridiikka sekä sijoitusvakuutukset. Tärkeä osa asiakkaiden varallisuuden suunnittelua on verotuksen huomioiminen ja perhejuridiset kysymykset. Perhejuridisissa asioissa autamme kartoittamaan asiakkaan tilanteen ja varmistamaan, että tärkeät asiat, kuten testamentti, avioehto ja edunvalvontavaltuutus ovat kunnossa. Pankin vakuutusratkaisut tarjoavat etuja sijoituksiin ja autamme asiakkaitamme löytämään heidän tarpeitaan ja toiveitaan vastaavan sijoitusratkaisun.

Sukupolvenvaihdoksen tai yrityskaupan yhteydessä on hyvä ottaa yhteys asiantuntijaan. Tarjoamme yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa asiakkaillemme kokemusta ja asiantuntijuutta, joita tarvitaan parhaiden mahdollisten neuvojen ja ehdotusten antamiseksi.

Miten voi tietää?

Kaikkiin elämän vaiheisiin löytyy yhteinen tekijä; on aina helpompaa tehdä oikein alusta alkaen, toisin sanoen varmistaa, että niin perhekuin yritysoikeudelliset dokumentit ovat kunnossa. Näin vältytään odottamattomilta ja eitoivotuilta yllätyksiltä ja minimoidaan mahdolliset riidat tulevaisuudessa.

Mutta mistä tietää, mitä tarvitsee vai tarvitseeko ylipäätään mitään?

– Aloita ottamalla yhteyttä meihin! Käymme läpi nykyisen tilanteesi ja voimme sen perusteella suositella mitä juuri sinun tulee pitää mielessä, kertovat juristit.

Parempi tietää kuin uskoa

Osa asiakkaista ovat tietoisia, että heidän tulisi pohtia tarpeitaan koskien esimerkiksi testamenttia, avioehtoa tai osakassopimusta. Nämä asiat lykätään kuitenkin helposti tulevaisuuteen. Osa ei ole koskaan pohtinutkaan omaa tilannettaan, kun taas toiset uskovat tietävänsä asioiden laidan. Voi kuitenkin käydä ilmi, että heidän saamansa tieto ei sovellukaan juuri heidän tilanteeseensa. Juristit kokevat, että monet tietävät perhe- ja perintöoikeutemme pääpiirteet. Harvat sen sijaan ovat tarkemmin perillä säännöksistä ja esimerkiksi muuttuvien perhekuvioiden vaikutuksista.

Pidä itsesi ajan tasalla

Elämäntilanteet muuttuvat ajan myötä ja niin voi käydä myös lainsäädännölle ja siksi onkin hyvä tarkistaa laaditut dokumentit tasaisin väliajoin. Esimerkiksi verolainsäädäntö päivittyy säännöllisesti.

– Aikaisemmin tehty testamentti on laadittu vastaamaan silloin voimassa olevaa lainsäädäntöä. Tänään lainsäädäntö saattaa näyttää erilaiselta ja silloin testamenttia on syytä muokata, jotta se palvelisi toivotulla tavalla.

Selkeää ja helposti ymmärrettävää

Asiakasjuristimme painottavat, että he ovat täällä asiakkaita varten ja haluavat heidän parastaan.

– Pyrimme tekemään juridiikasta mahdollisimman helposti ymmärrettävää. Haluamme, että kaikki ymmärtävät mistä puhumme ja että antamamme tiedon valossa päätösten teko koetaan helpoksi.

Jokainen asiakas on yksilöllinen ja siksi antamamme neuvot räätälöidään asiakkaan tilanteen mukaan.

– Esitämme asiakkaillemme suuren määrän kysymyksiä tavatessamme heidät. Osa kysymyksistä voidaan kokea henkilökohtaisiksi, mutta on tärkeää, että kaikki kortit laitetaan pöydälle. Näin voimme saavuttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Psykologiaa, pedagogiikkaa ja turvallisuutta

Juristien työ on suureksi osaksi luottamuksen ja henkilökohtaisten suhteiden luomista. Täytyy olla tarkkakuuloinen, empaattinen ja omata hyvä psykologinen näppituntuma.

Pedagogiikkaa täytyy lisäksi osata soveltaa, jotta voi selittää välillä hyvinkin monimutkaisia asioita selkeällä ja yksinkertaisella tavalla.

– Keskustelut eivät aina ole helppoja, mutta yritämme aina kohdata asiakkaamme niin, että he kokevat olonsa mukavaksi ja turvalliseksi kanssamme.

Työssä viihtyminen

Vaikka työpäivät välillä saattavat olla raskaita, viihtyvät juristit työssään.

– Meillä on mielestämme pankin paras työ. Meitä motivoi se, että voimme auttaa asiakkaitamme ja meillä on todella hauskaa yhdessä. Olemme kaikki hyvin ylpeitä siitä, että saamme tehdä töitä pankissa, joka arvostaa asiakassuhteita ja että voimme joka päivä auttaa asiakkaitamme valmistautumaan tulevaisuutta varten.

Kuvassa: Jessica Welander, Jarno Vahla, Karl-Wilhelm Lindgren, Amanda Kneck, Emma Simosas ja Veera Kaunisvaara.

Teksti Helena Forsgård ja Karl-Wilhelm Lindgren Kuva Jetro Stavén

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!