Siirry pääsisältöön

Webinaari

Innovaatioita puhtaamman Itämeren hyväksi

Sijainti

Helsinki

Aika

Tervetuloa vastuullisuuswebinaariimme perjantaina 12.3.2021 klo 10.00

Nyt on aika julkaista Itämeriprojektin voittajat. Vuonna 2020 saimme ennätysmäärän 168 hakemusta. Vuosien aikana Ålandsbanken on lahjoittanut jo lähes 2 800 000 euroa ympäristön hyväksi.

Webinaarissa keskustelemme Itämeren tilasta, ratkaisuista sen parantamiseksi, yritysvastuusta ja innovaatioista ilmaston muutoksen hillitsemiseksi. Vieraanamme Ilkka Herlin (Baltic Sea Action Group), Pasi Vainikka (Solar Foods) ja Marko Kärkkäinen (Clewat).

Ilkka Herlin, BSAG:n hallituksen jäsen, kertoo meille miksi Itämeren tilan parantaminen on tärkeää ja mitä kaikkea voimme saavuttaa yhteistyöllä - yhtenä esimerkkinä Itämeriprojektin rahoittama Elävä Itämeri yhteistyöhanke.

Lisäksi meillä on mukana kaksi erittäin innovatiivista suomalaista startup-yritystä, jotka ovat saaneet rahoitusta Itämeriprojektilta aikaisempina vuosina. Solar Foods tuottaa proteiinia ilmasta, ja nousi vuonna 2019 Talouselämän Suomen 10 lupaavimman startup-yrityksen joukkoon. Clewat perustettiin Itämeriprojektin rahoituksen avulla vuonna 2018. Vesistön-puhdistusaluksilla puhdistetaan vesistöistä muoviroskaa, haittakasvillisuutta ja öljyä, ja yritys on jo näyttänyt taitonsa niin Suomessa kuin maailmalla. Molemmat yritykset kertovat inspiroivasta matkastaan.

Tervetuloa tutustumaan huomisen innovaatioihin ja ratkaisuihin terveemmän Itämeren puolesta!

Ohjelma

Itämeriprojektin tulosten julkistus
Anne-Maria Salonius, johataja Ålandsbanken Suomi

Yhteistyötä tarvitaan Itämeren pelastamiseksi
Ilkka Herlin, Baltic Sea Action Group

Food Out of Thin Air - ruokaa ilmasta
Pasi Vainikka, toimitusjohtaja ja perustajajäsen, Solar Foods

Innovaatiot Itämeren pelastamiseksi
Marko Kärkkäinen, kaupallinen johtaja, Clewat

Itämeriprojekti - aktiviteettia edistävä projekti

Itämeriprojekti keskittyy Itämeren tilan parantamiseen rahoittamalla hyviä ideoita ja rohkaisemalla toimintaan. Yksinkertaisen prosessin avulla voidaan aktivoida ja osallistaa asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja yleisöä.

Ympäristöprojektien tukeminen on ollut osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Tähän mennessä olemme tukeneet ympäristötyötä yli kahdella miljoonalla eurolla. Itämeritilimme ovat olleet tärkeässä roolissa: vuosittain pankki on lahjoittanut luonnonsuojeluun omista varoistaan summan, joka vastaa jopa 0,2 % Itämeritileillä olevista talletuksista.

Ympäristösuojelu sai uutta tuulta purjeisiin kesällä 2014, kun Anne-Maria Salonius oli purjehtimassa ystäviensä kanssa Ahvenanmaalta Saaristomerelle ja he näkivät läheltä, kuinka heikossa tilassa Itämeri oli. Heidän kohtaamansa meri oli kaukana mielikuvissamme esiintyvästä puhtaasta Itämerestä. Purjehduspäivän päätyttyä he olivat vakuuttuneita siitä, että asialle oli tehtävä jotain. Myöhemmin kesällä palaset loksahtivat kohdalleen, ja merellä tehdyt havainnot yhdistettynä Ålandsbankenin ympäristötyöhön loivat pohjan Itämeriprojektille.

Liittyvät tapahtumat

Miten voimme auttaa?

Tervetuloa pankkiin joka arvostaa sinua ja ympäristöä!

Ostersjoprojektet baltic sea project alandsbanken