Siirry pääsisältöön

Tervetuloa Ålandsbankenin Verkkoseminaariin

Innovaatioita puhtaamman Itämeren hyväksi

Tervetuloa vastuullisuuswebinaariimme perjantaina 12.3.2021 klo 10.00

Nyt on aika julkaista Itämeriprojektin voittajat. Vuonna 2020 saimme ennätysmäärän 168 hakemusta. Vuosien aikana Ålandsbanken on lahjoittanut jo lähes 2 800 000 euroa ympäristön hyväksi.

Webinaarissa keskustelemme Itämeren tilasta, ratkaisuista sen parantamiseksi, yritysvastuusta ja innovaatioista ilmaston muutoksen hillitsemiseksi. Vieraanamme Ilkka Herlin (Baltic Sea Action Group), Pasi Vainikka (Solar Foods) ja Marko Kärkkäinen (Clewat).

Ilkka Herlin, BSAG:n hallituksen jäsen, kertoo meille miksi Itämeren tilan parantaminen on tärkeää ja mitä kaikkea voimme saavuttaa yhteistyöllä - yhtenä esimerkkinä Itämeriprojektin rahoittama Elävä Itämeri yhteistyöhanke.

Lisäksi meillä on mukana kaksi erittäin innovatiivista suomalaista startup-yritystä, jotka ovat saaneet rahoitusta Itämeriprojektilta aikaisempina vuosina. Solar Foods tuottaa proteiinia ilmasta, ja nousi vuonna 2019 Talouselämän Suomen 10 lupaavimman startup-yrityksen joukkoon. Clewat perustettiin Itämeriprojektin rahoituksen avulla vuonna 2018. Vesistön-puhdistusaluksilla puhdistetaan vesistöistä muoviroskaa, haittakasvillisuutta ja öljyä, ja yritys on jo näyttänyt taitonsa niin Suomessa kuin maailmalla. Molemmat yritykset kertovat inspiroivasta matkastaan.

Tervetuloa tutustumaan huomisen innovaatioihin ja ratkaisuihin terveemmän Itämeren puolesta!

Ohjelma

Itämeriprojektin tulosten julkistus
Anne-Maria Salonius, johataja Ålandsbanken Suomi

Yhteistyötä tarvitaan Itämeren pelastamiseksi
Ilkka Herlin, Baltic Sea Action Group

Food Out of Thin Air - ruokaa ilmasta
Pasi Vainikka, toimitusjohtaja ja perustajajäsen, Solar Foods

Innovaatiot Itämeren pelastamiseksi
Marko Kärkkäinen, kaupallinen johtaja, Clewat

Itämeriprojekti - aktiviteettia edistävä projekti

Itämeriprojekti keskittyy Itämeren tilan parantamiseen rahoittamalla hyviä ideoita ja rohkaisemalla toimintaan. Yksinkertaisen prosessin avulla voidaan aktivoida ja osallistaa asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja yleisöä.

Ympäristöprojektien tukeminen on ollut osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Tähän mennessä olemme tukeneet ympäristötyötä yli kahdella miljoonalla eurolla. Itämeritilimme ovat olleet tärkeässä roolissa: vuosittain pankki on lahjoittanut luonnonsuojeluun omista varoistaan summan, joka vastaa jopa 0,2 % Itämeritileillä olevista talletuksista.

Ympäristösuojelu sai uutta tuulta purjeisiin kesällä 2014, kun Anne-Maria Salonius oli purjehtimassa ystäviensä kanssa Ahvenanmaalta Saaristomerelle ja he näkivät läheltä, kuinka heikossa tilassa Itämeri oli. Heidän kohtaamansa meri oli kaukana mielikuvissamme esiintyvästä puhtaasta Itämerestä. Purjehduspäivän päätyttyä he olivat vakuuttuneita siitä, että asialle oli tehtävä jotain. Myöhemmin kesällä palaset loksahtivat kohdalleen, ja merellä tehdyt havainnot yhdistettynä Ålandsbankenin ympäristötyöhön loivat pohjan Itämeriprojektille.

Tekniset ohjeet

Vimeo yrittää säätää live streamin laadun aina parhaaksi mahdolliseksi vastaanottajan internetyhteyden mukaan. Tämä voi näkyä pätkimisenä streamissa. Voit vaihtaa manuaalisesti laadun klikkaamalla videoikkunan ”settings”-nappia (hammasratas-ikoni videoikkunan oikeassa alakulmassa) ja vaihtaa laadun pienimmälle mahdolliselle (240p) niin stream todennäköisesti näkyy tällöin ilman katkomista. Sulje myös muut sovellukset eli sähköposti sekä muut selainikkunat jolloin kaistaa on mahdollisimman paljon videon toistamiselle. Tallenne on katsottavissa liven jälkeen samalla linkillä. Chattiin pääsee joko kirjautumalla tai klikkaamalla ”Chat as Guest” -nappia. Voit esittää kysymyksiä klikkaamalla chat-ikkunan alareunassa olevaa ”Have a Question?”-nappia. Kysymyksesi tallentuu Vimeon taustajärjestelmään josta moderaattori voi nostaa sen lähetykseen. Lähetyksen aikana tulleisiin kysymyksiin pyritään vastaamaan lähetyksen loppupuolella.

Vastuuvapauslauseke

DISCLAIMER – TÄRKEÄTÄ INFORMAATIOTA

VASTUULLINEN JULKAISIJA

Vastaava julkaisija: Ålandsbanken Abp.

ÅLANDSBANKEN

Ålandsbanken toimii Finanssivalvonnan valvonnan alaisena.

VASTUUNRAJOITUS

Tämä julkaisu on kooste ja muokkaus informaatiosta, joka on noudettu vilpittömässä mielessä luotettavaksi arvioiduista lähteistä. Ålandsbanken ei voi kuitenkaan taata tämän informaation oikeellisuutta. Ålandsbanken ei ota kantaakseen vastuuta tappioista tai vahingoista, jotka ovat syntyneet tähän julkaisuun sisältyvän aineiston perusteella tehtyjen päätösten johdosta.

MARKKINOINTIAINEISTO

Tämän julkaisun sisältö ei ole riippumaton sijoitusanalyysi ja julkaisun julkaiseminen ei sisällä kieltoa, joka kieltäisi Ålandsbankenin palveluksessa olevia omalta osaltaan käymästä kauppaa julkaisussa mainituilla arvopapereilla ennen julkaisun levittämistä. Julkaisua on sen vuoksi pidettävä markkinointiaineistona ja sen tarkoituksena on ainoastaan antaa yleistä informaatiota, joka voi olla yksi useista lähteistä sijoituspäätöstä varten. Informaatio ei ota huomioon yksittäisen henkilön (luonnollisen tai juridisen) taloudellista asemaa, arvopaperisijoittamisen tavoitteita, tietämystä tai kokemusta sijoittamisesta arvopapereihin, eikä se siksi ole sijoitusneuvonnan tarjoamista. Sijoitusneuvontaa toivovan tulee ottaa yhteyttä Ålandsbankenin asiakasneuvojaan.

ETURISTIRIIDAT

Ålandsbanken on vahvistanut sisäiset säännöt siitä, miten eturistiriidat tunnistetaan ja hallitaan. Nämä säännöt sisältävät sekä organisatoriset että hallinnolliset säännöt, joiden tarkoituksena on taata pankin henkilöstölle riittävän asteinen riippumattomuus, jotta he voivat huolehtia asiakkaiden eduista. Ålandsbankenin antamien arvopapereihin sijoittamista koskevien suositusten kyseessä ollen on aihetta informoida asiakasta, että Ålandsbanken voi eri tilanteissa käydä omaan lukuunsa kauppaa ja omistaa suosituksen tarkoittamia arvopapereita.

RISKIT

Tähän julkaisuun sisältyvä informaatio, joka viittaa

• rahoitusinstrumenttia, rahoitusindeksiä tai sijoituspalvelua koskeviin aikaisempiin tuloksiin, tai

• simuloituihin tuloksiin, tai

• ennusteeseen tulevasta tuloksesta ei ole luotettava oletus tulevasta tuloksesta.

HUOMAATHAN

• että sijoituksiin arvopapereilla sisältyy aina taloudellinen riski ja että teet sijoitukset aina omalla riskilläsi.

• tarkistaa osakkeen antajan/liikkeeseen-laskijan luottokelpoisuus.

• että sinun täytyy perehtyä arvopaperikaupankäyntiä koskeviin ehtoihin ja tarvittaessa esitteessä olevaan informaatioon, markkinointiaineistoon sekä muihin tietoihin kyseessä olevasta arvopaperista ja sen ominaisuuksista ja riskeistä

• että on tärkeä tarkistaa osakekauppaa koskeva osto- tai myyntivahvistus ja sijoituksiasi koskeva muu raportointi

• välittömästi reklamoida virheistä tai kysyä, mikäli et ymmärrä laskelmaa

• että on tärkeä seurata juoksevasti omistustesi kehitystä.

• että tehtyäsi, omasta aloitteestasi, arvopaperisijoituksen sinun täytyy ryhtyä niihin toimenpiteisiin, joita vaaditaan tappioriskin alentamiseksi.

• että arvopaperisijoituksen arvo voi sekä nousta että laskea ja että voit jopa menettää koko sijoittamasi pääoman. Tietyistä sijoituksista optioihin tai muihin johdannaisinstrumentteihin voi sitä paitsi aiheutua tappioita, jotka ylittävät alun perin sijoitetun rahamäärän.

• että lainarahoitettu arvopaperisijoitus lisää taloudellista riskiä merkittävästi.

TEKIJÄNOIKEUSJALEVITTÄMISKIELTO

Tätä julkaisua ei saa monistaa tai levittää ilman Ålandsbankenin lupaa. Ålandsbanken sallii julkaisun levittämisen sosiaalisessa mediassa siinä tapauksessa, että julkaisu levitetään sisältöä tai ulkoasua muuttamatta. Julkaisua ei saa kuitenkaan levittää Yhdysvalloissa tai missään muussa maassa, jossa levittäminen olisi maan säännösten nojalla kielletty.

Puhujat

Ilkka Herlin

Baltic Sea Action Group

Pasi Vainikka

Solar Foods

Marko Kärkkäinen

Clewat

Moderaattori

Anne-Maria Salonius

Ålandsbanken

Liittyvät tapahtumat