15 toukokuuta 2018
Suomi

Itämerikortti esillä ilmastokonferenssissa New Yorkissa

Climate Week Nyc

Ålandsbanken kutsuttiin esittelemään Itämerityötään Zero Emissions Summit – konferenssissa, joka järjestettiin syyskuussa 2017 Yhtyneiden kansakuntien Climate Week-ilmastoviikon yhteydessä. Konferenssin keskeisimpiä tavoitteita oli löytää tapoja kannustaa kuluttajia osallistumaan ilmastotyöhön.

Konferenssi Zero Emissions Summit keräsi suomalaisia ja kansainvälisiä johtajia keskusteluun kansalaisten kestävien kulutusvalintojen tukemiseksi. Presidentti Sauli Niinistö avasi konferenssin kannustamalla kansalaisia osallistumaan ilmastotyöhön. YK:n korkein ilmastojohtaja Patricia Espinosa nosti puheessaan esille kuinka hän ihailee Suomea maan panostuksista ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Yksi esimerkki tästä on Suomen asettama kunnianhimoinen tavoite, jonka Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen esitteli tilaisuudessa. Tavoitteena on lakkauttaa hiilen käyttö energianlähteenä ja puolittaa fossiilisen polttoaineen käyttö vuoteen 2030 mennessä. 
– Ajatusten vaihto ja yhteistyö ovat ilmastotyön avainkysymyksiä. Parhaat ratkaisut löytyvät politiikan, liike-elämän ja kansalaisjärjestöjen yhteistyöllä, Salonius sanoo.

Yksilön valinnat ovat ilmaston kannalta ratkaisevia

Zero Emissions Summit järjestettiin kansainvälisenä ”nollapäästöpäivänä”, joka oli 21. syyskuuta. Nollapäästöpäivän juuret ovat Kanadassa ja päivän tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja kiinnittää huomiota haitallisiin päästöihin. Kansalaisten käyttäytymisellä ja kulutustottumuksilla on ratkaiseva asema ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Suomen ympäristökeskuksen vuonna 2015 julkaiseman tutkimuksen mukaan lähes seitsemänkymmentä prosenttia Suomen hiilijalanjäljestä kotitalouksien kulutuksesta.

Itämerikortti – konkreettinen esimerkki

Ålandsbanken esitteli Itämerikorttinsa konferenssissa konkreettisena esimerkkinä siitä, kuinka yksilöt voivat tehdä ilmastoystävällisempiä päätöksiä arjessa. Itämerikortti on maailman ensimmäinen biohajoava maksukortti, joka mittaa ostosten ympäristövaikutuksia. Kortti on yhdistetty Åland Indexiin, joka on ostosten hiilijalanjälkeä mittaava digitaalinen työkalu. Itämerikortin avulla Ålandsbanken haluaa tukea asiakkaitaan tietoisissa kuluttajavalinnoissa.  
- Tieto on yksi kuluttajan tärkeimmistä työkaluista. Pankkina olemme hyödyntäneet dataamme tarjotaksemme kuluttajille työkaluja ja vinkkejä kestävään kulutukseen, Ålandsbankenin Suomen liiketoiminta-alueen johtaja Anne-Maria Salonius sanoo.

Artikkeli lehdestä Ålandsbanking 2/2017 (julkaistu 20.12.2017)

Kiinnostuitko Itämerikortista?

Jätäthän yhteystietosi alla olevalle lomakkeelle, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Voit myös soittaa Asiakaspalveluumme ma–pe klo 8.30–18.00 puh. 0204 292 920*.

Oletko jo Ålandsbankenin asiakas?

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä pankkikonttoriisi tai lähettämällä viestin Internetkonttorin tai Mobiilipankin kautta.

Haluan mielelläni lisää tietoa Itämerikortista