Itämerikortti

– maksukortti puhtaamman Itämeren puolesta

Itämerikortti

– maksukortti puhtaamman Itämeren puolesta

Jo vuodesta 1919 lähtien olemme harjoittaneet pankkitoimintaamme sopusoinnussa saariston yrittäjien kanssa. Olemme nähneet sukupolvien leikkivän, työskentelevän ja elävän meitä ympäröivän meren äärellä. Väestönkasvun, päästöjen ja rehevöitymisen myötä Itämeri on tänään yksi maailman uhatuimmista meristä.

Tämän vuoksi olemme kehittäneet Itämerikortin. Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997. Tähän mennessä olemme tukeneet ympäristötyötä jo 3,8 miljoonalla eurolla.

Itämerikortti on maailman ensimmäinen ympäristöystävällisestä materiaalista valmistettu kortti, johon on yhdistetty ympäristövaikutuksista kertova Åland Index. Åland Indexin avulla autamme sinua arvioimaan korttiostojesi hiilijalanjäljen ja sen perusteella voit halutessasi parantaa ympäristön tilaa tukemalla ympäristönsuojelua tai kiinnittämällä huomiota elämäntyyliisi.

Itämerikortilla on kaikki toiminnot, joihin olet tottunut, mutta se ei kuitenkaan ole vain tavallinen kortti. Itämerikortti ottaa kantaa ja me toivomme, että myös sinä haluat puhua puhtaamman luonnon ja terveemmän meren puolesta.

Kiinnostuitko Itämerikortista?

Jätäthän yhteystietosi alla olevalle lomakkeelle, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Voit myös soittaa Asiakaspalveluumme ma–pe klo 8.30–18.00 puh. 0204 292 920*.

Oletko jo Ålandsbankenin asiakas?

Esittelemme uudet ympäristöystävälliset Itämerikorttimme asiakkaillemme vaiheittain.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä pankkikonttoriisi tai lähettämällä viestin Internetkonttorin tai Mobiilipankin kautta.

Ålandsbanken - Nya kort hav berg ny4

Haluan mielelläni lisää tietoa Itämerikortista

Näin toimivat Itämerikortti ja Åland Index

Åland Index laskee korttiostosten ilmastovaikutuksen käyttämällä kunkin toimialan keskimääräistä hiilijalanjälkeä. Indeksi siis tunnistaa, teetkö ostoksen bensa-asemalla vai kukkakaupassa, mutta ei pysty liittämään tapahtumaa yksittäiseen tuotteeseen. Tämä johtuu osaksi siitä, ettei hiilijalanjälkeä ole saatavilla tuotetasolla, ja osaksi myös yksityisyydensuojasta.

Indeksi on luotu Refinitivin ja Sustainanalyticsin yritysdatan pohjalta. Indeksi ilmoittaa hiilijalanjälkesi sekä kilogrammoissa että euroissa. Indeksin hiilidioksidin hinta tulee EPA:lta (U.S. Environmental Protection Agency) ja vastaa kustannuksia, joita yhteiskunnalle koituu päästöistä esimerkiksi sairaus- ja infrastruktuurikuluina (niin kutsutut ulkoisvaikutukset on siis otettu hinnoittelussa huomioon). Hinta on 106 euroa hiilidioksiditonnilta, ja korttiostostesi hiilidioksidivaikutukset ilmoitetaan sekä kilogrammoissa että euroissa. Saat meiltä myös vinkkejä, miten voit muuttaa kulutustottumuksiasi tai hyvittää hiilijalanjälkeäsi, esimerkiksi tukemalla ympäristöaloitteita.

  • Itämerikortti yhdistetään Åland Indexiin.

  • Åland Index arvioi korttiostojesi ympäristökuormituksen ostopaikan toimialan perusteella.

  • Internetkonttorissa ja Mobiilipankissa näet kuukausittain arvion henkilökohtaisesta hiilijalanjäljestäsi.

  • Hiilijalanjälkesi perusteella voit antaa luonnolle takaisin muuttamalla käyttäytymistäsi tai rahoittamalla paikallisia tai kansainvälisiä ympäristöaloitteita.