Hoppa till huvudinnehåll

Premium Trygg

För extra trygghet
Kvinna hand dorr skargard

Ditt Ålandsbanken Premium Gold-kort innehåller ett brett paket av kortförsäkringar med bland annat reseförsäkring och köpskyddsförsäkring. Förutom försäkringarna får du tillgång till flera Trygg-tjänster, med vilka du ökar din säkerhet såväl hemma som på resan.

ID-stöldsupport – råd och hjälp vid identitetsstöld

Som Premiumkund hos Ålandsbanken erbjuds du hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna av identitetsstöld.

ID-stöldsupporten hjälper om du blir av med ditt pass, ID-kort eller annan legitimation eller om du misstänker att någon försöker missbruka din identitet. Om du misstänker att din identitet har blivit stulen tar du kontakt med Ålandsbankens ID-stöldsupport för att få hjälp med det praktiska.

Om en identitetsstöld drabbar dig så hjälper ID-stöldsupporten dig att begränsa konsekvenserna och förebygga ekonomisk förlust genom att bland annat

 • bestrida och avvisa obefogade betalningskrav

 • upprätta bedrägerispärr hos kreditupplysningsföretag

 • kräva att orättmätiga anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser avlägsnas.

Tjänsten erbjuds i samarbete med Tenerity Ab.

Web Cleanup – hjälp med att ta bort oönskat innehåll från internet

Som Premiumkund får du hjälp att rensa bort oönskat och kränkande innehåll från webben, gällande både dig själv och dina barn. Det kan till exempel handla om personliga bilder som finns på webbplatser där du inte vill att bilderna ska finnas, att ditt e-postkonto hackats och används för att skicka skräppost eller att dina barn hängs ut och mobbas i nätforum. Du får hjälp med:

 • att avlägsna oönskade och kränkande kommentarer, bilder och videoklipp

 • att radera falska profiler på sociala medier, såsom Facebook och Twitter

 • att ta kontroll över hackade e-postkonton och användarkonton

 • förebyggande rådgivning om trygg användning av internet.

Du kan endera få vägledning i hur du själv raderar oönskat innehållet, eller låta Web Cleanup ta över och driva ditt ärende. Du hålls uppdaterad under processens gång, och får även råd om hur du ska undvika liknande problem i framtiden. Web Cleanup har lång erfarenhet av personliga säkerhetsfrågor på internet.

Tjänsten erbjuds i samarbete med Tenerity Ab.

Med StopService ökar du din trygghet

Som Premiumkund får du tillgång till StopService-tjänsterna. Registrera dina kort, ditt mobilnummer och även ditt passnummer hos StopService, så ökar du din trygghet.

 • Med spärrtjänsten StopService kan du, med ett enda telefonsamtal dygnet runt, spärra alla dina registrerade betalkort och andra kort, samt mobiltelefonen. Du registrerar enkelt dina kort hos StopService via Internetkontoret.

 • Om du blir av med plånboken under resan, skickar vi nödkontanter till dig så fort som möjligt.

 • I nödfall skickar vi även ersättande biljetter för hemresan.

 • Premiums nyckelbrickor ser till att du återfår dina borttappade nycklar.

 • Med hjälp av Premiums bagagebrickor returneras förlorat bagage till dig.

Kortförsäkringar

 • En omfattande reseförsäkring som gäller vid olyckor och sjukdomar både under inrikes- och utrikesresor. Du behöver inte ens betala resan med kortet för att försäkringen ska gälla. Försäkrade är – förutom du själv – medresande maka/make/sambo samt barn, barnbarn, styv-, adoptiv- och fosterbarn under 23 år som bor stadigvarande i samma hushåll som kortinnehavaren. Försäkringen gäller tills du fyller 80 år.

 • En identitetsstöldsförsäkring som täcker bland annat juridiska kostnader, inkomstbortfall, betalningskrav och diverse utgifter som uppstår om någon olovligt använder ditt namn och personbeteckning för att öppna kredit- eller bankkonton.

 • En prisskyddsförsäkring som ersätter skillnaden i pris mellan en vara som betalats med kortet i Finland och samma vara som inom 30 dagar från köpet inom landet säljs till ett lägre pris. Det lägre priset ska vara till allmänt utbud och tillgängligt för alla.

 • En köpskyddsförsäkring som ersätter skador eller defekter på en vara som betalats med kortet i något av de nordiska länderna. Försäkringen gäller till exempel vitvaror, hemelektronik, möbler och mobiltelefoner.

 • En Hole-in-One-försäkring som ger dig möjlighet att fira med spelkamraterna för upp till 500 euro. Spelavgiften behöver inte vara betald med kortet. Gäller även på hemmaplan.

Östersjökortet – Ålandsbanken Premium Gold Kortförsäkringsvillkor

Kortförsäkringarna beviljas av AIG Europe S.A. filial i Finland.

På Internetkontoret och i Mobilbanken hittar du kortförsäkringarnas fullständiga villkor. Där kan du också registrera dina kort i StopService samt läsa mer om Trygg-tjänsterna.