07 maj 2021
Finland

Nyetablering i Uleåborg

Alandsbanken nyetablering ulaoborg

Mikko Haulos

Senior Private Banker

Tommi Lahtinen

Private Banker

Ålandsbanken utvidgade i början av året sin Private Banking -verksamhet till Uleåborg med två nyrekryterade Private Bankers, som i april flyttade in i Ålandsbankens nya lokal i hjärtat av staden.

Kontoret i Vasa täcker stora delar av Österbotten och utvecklingen har varit mycket bra de senaste fem åren. Vi tror nu starkt på möjligheten att växa i Uleåborgsregionen och i hela norra Finland. Regionen är ett mycket intressant område, en tillväxtort där vi har stora förhoppningar. Det är ett företagardrivet område som på många sätt påminner om Österbotten, säger Joel Sunabacka, kontorschef i Vasa och Uleåborg.

Senior Private Banker Mikko Haulos och Private Banker Tommi Lahtinen med över 10 års erfarenhet i branschen ska utveckla verksamheten till att motsvara kundernas behov i just Uleåborg. De är en del av teamet på Ålandsbankens kontor i Vasa, men med placering i och fokus på Uleåborg samt norra Finland. Den nya lokalen befinner sig på Kyrkogatan 17 B, nära torget i centrum av Uleåborg. Kontoret är i sig inget traditionellt bankkontor utan fungerar som en möteslokal för kundmöten.

Vi vill hjälpa våra kunder att växa

För att säkerställa den bästa möjliga förmögenhetsförvaltningen krävs en god helhetssyn. Det är just vad Ålandsbanken erbjuder sina kunder, ett team av specialister som skräddarsyr en helhet av förmögenhetsförvaltning och finansiell planering enligt kundens specifika behov. Dessutom skiljer sig Ålandsbanken från de traditionella förvaltarna genom att vi även erbjuder våra kunder finansiering vid behov.

Vi har ett starkt Private Banking-erbjudande och vi vill hjälpa våra kunder att växa, säger Joel Sunabacka. Därtill är vi måna om våra goda kundrelationer och hos oss får man alltid personlig service.

Mikko Haulos – Senior Private Banker

Min hobby tog mig en gång i tiden till universitetsstudier i USA, där intresset för att investera uppstod vid sidan av finansstudierna. Efter avlagd examen återvände jag till Finland och började direkt jobba med förvaltning i bankbranschen. Under de senaste tio åren har jag arbetat som privatbankir på börsnoterade bankirbolag.

I Ålandsbanken fascineras jag av möjligheterna hos en stor spelare i kombination med smidigheten hos en mindre spelare. Här kan vi erbjuda våra kunder verkligt personlig och skräddarsydd service och förvaltning.

Min fritid ägnar jag gärna åt sport, vilket är en bra motvikt till det hektiska arbetslivet. Om sommaren hittar man mig på golfbanan då tillfälle ges, vintrarna tillbringar jag på gym. Även tennis har varit en viktig del av mitt liv ända sedan jag var barn. Nuförtiden säkerställer min son, som är ett och ett halvt år, att pappa är och förblir fullt sysselsatt.

Jag ser verkligen fram emot att bygga Ålandsbankens verksamhet i Uleåborg. Jag tror bestämt att det i norra Finland finns möjligheter för en spelare som oss. Jag uppmuntrar alla intresserade att ta kontakt för att höra mer om vilka möjligheter och alternativ vi kan erbjuda. Vi kan bygga mycket intressanta lösningar för varje enskild kunds behov.

Mikko Haulos – Senior Private Banker
Mikko Haulos – Senior Private Banker


Tommi Lahtinen – Private Banker

Jag har alltid varit fascinerad av att hålla mig uppdaterad, att ta reda på vad olika människor är intresserade av samt tillvarata de möjligheter som förändringar kan medföra. Jag tror att redan dessa principer påverkar hur jag idag utför mitt arbete som Private Banker på Ålandsbanken. Jag vill verkligen identifiera människors behov och erbjuda lösningar som gynnar just dem.

I slutet av mina högskolestudier stod det klart för mig att jag ville skapa en karriär inom försäkrings- eller bankvärlden, i vilka bägge jag hade jobb som väntade. Jag valde bankbranschen. Anledningen till mitt val tror jag ligger i att jag kände att det finns en mer personlig koppling mellan bank och kund. För mig är det viktigt att kunna hjälpa mina kunder i alla stadier av livet – på ett mänskligt sätt. Grunden i mina värderingar är att lyssna för att kunna förstå, och inte bara lyssna för att ge ett svar.

Jag har redan en lång karriär inom finanssektorn bakom mig, men framförallt ser jag nu starkt på framtiden i Ålandsbanken. Jag har tidigare jobbat över sju år med olika expertroller inom förmögenhetsförvaltning och finansiering i en stor nordisk bank, samt senast i en chefsroll inom ekonomiförvaltning. Ålandsbanken kan erbjuda mig, men framförallt kunderna en människonära tjänstehelhet, där individualitet och personliga skräddarsydda lösningar betonas. Vilket i sin tur gör det möjligt att alltid hitta nya perspektiv och lösningar.

Tommi Lahtinen – Private Banker
Tommi Lahtinen – Private Banker


Text: Jenny Ruda Bild: Christoffer Björklund & Tommi Lahtinen

Välkommen till en bank som värdesätter dig och miljön!