Hoppa till huvudinnehåll

Med Östersjökortet följer du enkelt din miljöpåverkan­

Redan i hundra år har vi byggt vår verksamhet i samklang med skärgårdens entreprenörer. Vi har sett generationer leka i, arbeta på och leva vid det hav som finns runt oss alla. Över tid har vi skapat en stark bank som är nära sina kunder genom att vi vågar gå vår egen väg. Minst lika viktigt som att våga gå sin egen väg är att vi inte kliver på någon när vi gör det.

Läs mer

I takt med ökad befolkning, utsläpp och övergödning är Östersjön i dag ett av världens mest hotade hav. Med hjälp av Östersjöprojektet arbetar vi för ett friskare hav, både genom att finansiera goda idéer och genom att öka kännedomen om Östersjöns tillstånd. Sedan 1997 har vi donerat 3,8 miljoner euro för miljön. Vår ambition att ta ansvar kommer alltid att bestå – den utgör grunden för att vi alltid ska kunna se våra kunder i ögonen. Det är viktigt när man driver en bank som ska finnas kvar vid ett hav även när du och jag inte gör det.

Intresserad av Östersjökortet?

Sommaren 2016 lanserade vi Östersjökortet, världens första betalkort som mäter inköpens koldioxidavtryck med hjälp av Åland Index. Genom att följa ditt eget koldioxidavtryck kan du bidra till en bättre miljö genom att ändra dina konsumtionsvanor eller donera pengar till olika miljöprojekt. Som kund hos Ålandsbanken har du en möjlighet att delta i det gemensamma miljöarbetet, något som är särskilt viktigt i dag.

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt. Du kan också kontakta vår Kundservice må–fre kl. 8.30–18.00 tfn 0204 292 910*.

Jag vill gärna få mer information om Östersjökortet

Jag vill gärna få mer information om Östersjökortet