Hoppa till huvudinnehåll
22 dec 2020
Pressmeddelanden

Ålandsbanken Bostadsfond och YIT säljer bostadsinnehavet i samföretaget ÅB Kodit Ky

Ålandsbanken Fondbolag Ab
Pressmeddelande
22.12.2020

Ålandsbanken Bostadsfond och YIT säljer bostadsinnehavet i samföretaget ÅB Kodit Ky

Ålandsbanken Bostadsfond och YIT säljer samföretaget ÅB Kodit Ky:s bostadsinnehav till engelska M&G European Property Fund. Affären omfattar 10 hela bostadsfastigheter.

Därtill säljer Ålandsbanken Bostadsfond ytterligare en bostadsfastighet till M&G European Property Fund.

Försäljningsvärdet av dessa två affärer uppgår till 148,5 miljoner euro.

”Intresset för den finländska bostadsmarknaden är stort hos internationella investerare. Nollräntor leder till att investerare aktivt söker investeringsobjekt med stabil kassaström och i det läget fungerar bostäder utmärkt. Genom försäljningen av samföretagets fastigheter kan Ålandsbanken Bostadsfond dra nytta av marknadsläget och skapa ett mervärde för sina andelsägare.

M&G European Property Fund är en ansedd engelsk fond och investeringen är deras första i Skandinavien. Köparen anser att det finns en stor potential i finländska bostadsmarknaden, säger direktör för fastighetsfonder Antti Valkama och Ålandsbanken Bostadsfonds portföljförvaltare Thomas Castrén från Ålandsbanken Fondbolag.”

”Samarbetet mellan YIT och Ålandsbanken har fungerat utmärkt under flera års tid. Försäljningsprocessen har inte utgjort något undantag. Vi är glada för att M&G European Property Funds första investering i Skandinavien görs i en portfölj som ägs av YIT och Ålandsbankens Bostadsfond och att YIT har byggt dessa bostadsfastigheter, säger Pasi Huhtakangas som ansvarar för YIT partnerinvesteringar.

Som säljarnas rådgivare har Catella och Avance Attorneys agerat.


För mer information, kontakta:

Antti Valkama, Direktör för fastighetsfonder, Ålandsbanken Fondbolag, Tfn 040 555 6315, antti.valkama@alandsbanken.fi

Thomas Castrén, Portföljförvaltare, Ålandsbanken Fondbolag, Tfn 040 738 6494, thomas.castren@alandsbanken.fi