Hoppa till huvudinnehåll
16 nov 2021
Pressmeddelanden

Ålandsbanken utsedd till Finlands bästa Private Banking-aktör

Privatebanking prospera vatten bro

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelnade
16.11.2021

Ålandsbanken utsedd till Finlands bästa Private Banking-aktör

Ålandsbanken har utsetts till Finlands bästa Private Banking-aktör i Kantar Prosperas undersökning Private Banking 2021 Finland, publicerad den 16 november. I undersökningen framkom bland annat kundernas nöjdhet med Ålandsbankens personliga service och utbudet av ansvarsfulla investeringsprodukter.

Ålandsbanken värdesätter goda kundrelationer och undersökningen visar att Ålandsbankens kunder är mest villiga att rekommendera sin bank till andra. Att förvalta en förmögenhet på bästa möjliga sätt kräver en helhetssyn och en djup förståelse för kundens situation, vilket ligger som grund för Ålandsbankens långa kundrelationer.

”På Ålandsbanken arbetar vi varje dag för att ge marknadens bästa service. Vi tycker att det är mycket glädjande att våra kunder bekräftar att vi har lyckats”, säger Anne-Maria Salonius, chef Ålandsbanken Finland.

Ålandsbanken har utökat sitt fondutbud med lanseringen av Finlands första specialplaceringsfond som investerar i vindkraft samt en fond som investerar i nordiska småbolag. Banken har även erbjudit sina kunder möjligheten att genom en samarbetspartner investera i Private Equity-marknaden, som allt som oftast är utom räckhåll för enskilda investerare.

”Vår satsning på alternativa investeringsprodukter har uppmärksammats på marknaden och det är roligt att se att våra kunder också uppskattar produkterna”, berättar Nina Laakkonen, chef för Private Banking Finland.

Bankens expertis inom omfattande finansiell planering, inklusive familjerätt, beskattning och generationsskifte, nådde även de toppositioner i undersökningen.

”Vi erbjuder våra kunder ett team av experter som skräddarsyr hela förmögenhetsförvaltningen och finansiella planeringen i enlighet med kundernas behov”, säger Laakkonen.

Totalt deltog 502 personer i studien, varav 273 var privatpersoner med investeringstillgångar på minst 500 000 euro och 229 var vd:n i entreprenörsdrivna företag med en likviditet på minst 500 000 euro.

Tilläggsuppgifter:

Nina Laakkonen, Chef Private Banking
Tel +358 (0)204 293 662
nina.laakkonen@alandsbanken.fi

Anne-Maria Salonius, Chef Ålandsbanken Finland
Tel +358 (0)204 293 401
anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

Ålandsbanken grundades 1919 och är sedan 1942 börsnoterad i Helsingfors. Ålandsbanken skapar värde för människor och företag som värderar relationer genom att leverera den stora bankens tjänsteutbud med den mindre bankens omtanke och förnuft. Koncernen har en balansomslutning om 6,4 miljarder euro och har ca 840 anställda fördelat på kontor på Åland, i Finland och Sverige.

Ålandsbankens starka tillväxt fortsätter i både Finland och Sverige och alla volymer har nått nya rekordnivåer.
Läs delårsrapporten för perioden januari-september 2021