Hoppa till huvudinnehåll
06 maj 2016
Pressmeddelanden

Nu kan du vara med och rädda Östersjön

Nu kan du vara med och rädda Östersjön
Ålandsbanken har stött olika miljöinsatser med över en miljon euro för nästan 20 år. Förra året utvecklade Ålandsbanken sitt miljöarbete genom lanseringen av Östersjöprojektet. Östersjöprojektet arbetar för ett friskare hav genom att finansiera goda idéer och genom att öka kännedomen om Östersjöns tillstånd. Östersjöprojektets första år fick ett bra avstamp för ett långsiktigt miljöarbete. Under förra året tog vi emot nästan 100 ansökningar till Östersjöprojektet. Ansökningarna var mångsidiga och innehöll t.ex. miljöuppfostran, förbättring av vattenreningsverk, faktaböcker och lokala naturskyddsprojekt. Allmänheten deltog aktivt i omröstningen och flera följde med projektets gång via sociala medier. Totalt donerades 113 000 euro till nio olika projekt.  

Ansökningstiden börjar

Nu kan privatpersoner, skolklasser och organisationer ansöka om finansiering för att skydda Östersjön. Ansökningstiden startar måndagen den 9 maj. Alla idéer är välkomna med. De mest innovativa projekten tilldelas finansiering. Vinnarna väljs ut genom en allmän omröstning och med hjälp av en jury som består av flera miljöexperter.

  • Vi uppmuntrar alla att delta för ett friskare Östersjön. Genom att sammanföra goda idéer och förverkliga dem tillsammans kan vi åstadkomma mycket, säger Anne-Maria Salonius, direktör för affärsområdet Finland.
  • Vi välkomnar varmt även andra företag med som samarbetspartners i Östersjöprojektet och på den vägen delta i miljötalkot, säger Salonius.

Ansökningstiden pågår till slutet av september. Mera information om ansökningen finns på sidan

www.balticseaproject.org.   Tilläggsinformation:

 Ålandsbanken Abp: 
Anne-Maria Salonius, direktör för affärsområdet Finland, tfn +358 40 733 1106.
Crista Tammela, marknadskoordinator, tfn 0204 293 407