Hoppa till huvudinnehåll
24 apr 2023
Pressmeddelanden

Pasi Poikkeus ny chef för Ålandsbankens Private Banking i Finland

Pasi Poikkeus Alandsbanken

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
24.4.2023 kl. 10.00

Pasi Poikkeus ny chef för Ålandsbankens Private Banking i Finland

Pasi Poikkeus har utsetts till Private Banking-chef med ansvar över Ålandsbankens Private Banking-verksamhet i Finland samt Private Banking-enheten i Helsingfors. Poikkeus har gjort en lång karriär inom finansbranschen med olika ledande befattningar, framför allt inom Private Banking och förmögenhetsförvaltning.

”Det är en unik möjlighet att få fortsätta det fina arbete som Ålandsbankens Private Banking gjort under en lång tid. Ålandsbankens kunder erbjuds ett exceptionellt brett serviceutbud”, säger Pasi Poikkeus, chef för Ålandsbanken Private Banking Finland.

Ålandsbanken är känd som en ansvarsfull placeringsbank och utsågs i slutet av förra året till Finlands bästa Private Banking-aktör andra året i rad i Kantar Prosperas Private Banking 2022 Finland-undersökning.

”Långsiktiga, personliga och förtroendefulla kundrelationer är det mest centrala i vår verksamhet. Det är också vårt viktigaste kundlöfte - vi jobbar långsiktigt och ansvarsfullt med kundens bästa i fokus”, konstaterar Poikkeus.

I undersökningen toppade bland annat bankens expertis inom omfattande finansiell planering. Den målmedvetna förstärkningen av Private Banking-funktionerna har ytterligare ökat efterfrågan på Wealth Planning-tjänster, varför vi ytterligare kommer att stärka vårt erbjudande inom Wealth Planning.

”Wealth Planning är ett konkret exempel på vår långsiktighet och kundrelationer som i bästa fall varar över generationer, och vi vill i samband med ändringen satsa ännu mer på det”, berättar Poikkeus.

Jarno Vahla, ansvarig för Wealth Planning, utses samtidigt till biträdande chef för Ålandsbankens Private Banking-enhet i Finland. Vahla har jobbat som chef för Finansiell Planering sedan år 2017 och fortsätter även i den rollen.

”Vi vill ytterligare förstärka vår Private Banking-verksamhet för att ännu bättre besvara våra kunders växande behov. Pasi Poikkeus har en gedigen erfarenhet inom branschen och kommer tillsammans med våra specialister att skapa en god förutsättning för tillväxt”, säger Anne-Maria Salonius, chef för Ålandsbankens Finland.

Pasi Poikkeus och Jarno Vahla börjar i sina nya roller 24.4.2023.

Mera information

Anne-Maria Salonius, chef, Ålandsbanken Finland

puh +358 40 733 1106, anne-maria.salonius@alandsbanken.fi

  • Pasi Poikkeus ny chef för Ålandsbankens Private Banking i Finland
    Pressmeddelanden
    24.04.2023
    Ladda ned pdf