Hoppa till huvudinnehåll
04 jan 2022
Pressmeddelanden

POP Banken väljer Crosskey som sin centrala banksystempartner

Alansbanken kampanj fyr hav berg klippor

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
4.1.2022, kl. 13.00

POP Banken väljer Crosskey som sin centrala banksystempartner

POP Banken har idag tecknat ett samarbetsavtal med Crosskey om förnyelse av dess kärnbanksystem. POP Banken räknar med att införa det nya kärnbankssystemet under 2025. Samarbetsavtalet har ingen omedelbar effekt på de dagliga banktjänster som banken erbjuder.

POP Bankgruppen är en finsk finanskoncern som har 21 POP Banker, en digitalt verksam skadeförsäkringstjänst Skadeförsäkring Ab, det centrala kreditinstitutet Bonum Bank Plc och centralinstitutet POP Bankcentralen anl.

"POP Bankgruppens vision är att vara en bank som kombinerar personliga och digitala tjänster, har högsta kundnöjdhet och en snabb beslutsprocess. Förnyelsen av vårt kärnbanksystem är ett av våra strategiska nyckelprojekt. Vi vill erbjuda våra kunder intuitiv och säker bankverksamhet i linje med vår vision, samtidigt som vi möjliggör agil och kanaloberoende produkt- och tjänsteutveckling”, säger Jaakko Pulli, tillförordnad vd på POP Bankcentralen anl.

”Som marknadsutmanare måste vi kunna reagera proaktivt på förändringar i kundbeteende. När vi valde en systempartner var det viktigt för oss att ha en gemensam syn på branschens potential, ett heltäckande erbjudande, en beprövad meritlista och lång erfarenhet av vår sektors integrationslösningar”, fortsätter Pulli.

Crosskey är Finlands ledande leverantör av IT-lösningar för finanssektorn. Deras system betjänar redan fler än 3,5 miljoner slutkunder.

"Vi ser fram emot att implementera vår framtidssäkra basbank, nätbank, kapitalmarknad och API-plattformar för POP Banken. Våra plattformar är beprövade på den finska marknaden och gör att POP Banken kan fortsätta att utveckla sin verksamhet i snabb takt”, säger Niclas Södergård, VD, Crosskey.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Jaakko Pulli, Acting CEO, POP Bankcentralen anl, tel. +358 50 420 0925, jaakko.pulli@poppankki.fi

Niclas Södergård, CEO, Crosskey, tel. +358 457 575 9212, niclas.sodergard@crosskey.fi


POP Bankgruppen
är en finsk finanskoncern som erbjuder banktjänster för privatkunder, små och medelstora företag, förutom att tillhandahålla privatkunder skadeförsäkringstjänster. Enligt den oberoende EPSI Rating-bankens branschrapport har POP Banken de mest nöjda privat- och företagskunderna.

Crosskey, ett helägt dotterbolag till Ålandsbanken, en av Nordens mest betrodda finansiella institutioner, tillför sina kunder erfarenhet och expertis inom Bank-IT. Crosskey tillhandahåller tekniska plattformar som är hållbara både ur regelverksefterlevnads perspektiv såväl som löpande teknisk utveckling till några av regionens mest högprofilerade bank- och fintech-aktörer. Crosskey säkerställer sina kunders förmåga att leverera marknadsledande tjänster mot sin marknad oavsett önskad lösning. Moln-, API baserad eller annan lösning anpassas efter kundönskemål, det gör Crosskey till en perfekt partner för banker nu och i framtiden.