Hoppa till huvudinnehåll
17 jan 2022
Pressmeddelanden

Tanja Wennonen-Kärnä förstärker Ålandsbankens kapitalförvaltningsteam som ny aktiestrateg

Tanja wennonen karnat personal kapitalforvaltning

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
17.1.2022

Tanja Wennonen-Kärnä förstärker Ålandsbankens kapitalförvaltningsteam som ny aktiestrateg

Ålandsbanken Fondbolag Ab har rekryterat Tanja Wennonen-Kärnä som ny aktiestrateg. Wennonen-Kärnä förstärker Ålandsbanken och dess kapitalförvaltningsteam. Wennonen-Kärnä har tjugo års erfarenhet av avancerade kapitalförvaltningsuppgifter, senast vid Evli bank, där hon var ansvarig portföljförvaltare samt medlem i allokeringsteamet.

”Personlig service och ett brett utbud av ansvarsfulla investeringsprodukter är Ålandsbankens särskilda kompetens. Tanja har lång erfarenhet av ansvarsfull kapitalförvaltning och som helt tvåspråkig är hon en utmärkt förstärkning till vårt kapitalförvaltningsteam”, säger Anne-Maria Salonius, direktör för Ålandsbanken Finland.

”Vi har sedan tidigare en hög profil i media på den svenska marknaden och våra experter inom kapitalförvaltningen stöder Ålandsbankens Private Banking i deras kundrelationer”, säger Tom Pettersson, verkställande direktör för Ålandsbanken Fondbolag. Nu har vi för avsikt att stärka vår kommunikation gällande aktieförvaltning och allokering i Finland - i synnerhet på finska. Jag är väldigt glad över att vi haft möjlighet att rekrytera Tanja, som delar vårt tänkesätt inom kapitalförvaltning och är en utmärkt företrädare för kapitalförvaltningen i Finland”.

Ålandsbanken fick nyligen erkännandet Finlands bästa Private Banking-aktör i Kantar Sifo Prosperas undersökning Private Banking 2021 Finland. Bland annat fonden som investerar i nordiska småbolag har gjort toppresultat och var den bäst avkastande fonden i Finland under 2021.* Ålandsbanken är sedan tidigare känd som en ledande aktör inom fastighetsfonder och har även lanserat Finlands första specialplaceringsfond som investerar i vindkraft.

”Det känns fantastiskt att få ansluta till Ålandsbankens högpresterande kapitalförvaltningsteam som har gjort ett långsiktigt arbete med ansvarsfulla investeringar. Mitt jobb är att vara tillgänglig för media och våra kunder, och jag svarar på frågan varför och när det lönar sig att agera på aktiemarknaden”, säger Wennonen-Kärnä.

Ålandsbanken Fondbolag Ab är ett helägt dotterbolag till Ålandsbanken. Alla Ålandsbankens fonder förvaltas aktivt under ledning av portföljförvaltare.

”Vi strävar efter att alltid känna väl till de bolag vi investerar i och vi går särskilt noggrant igenom aspekter som berör företagens hållbarhet. Ålandsbanken har sedan 2010 följt FN:s principer för ansvarsfulla investeringar och processen för ansvarsfulla investeringar berör alla våra kapitalförvaltningstjänster”, säger Pettersson.

Här kan du se en videohälsning med Tanja Wennonen-Kärnä > https://vimeo.com/659221161

* Suomen Sijoitustutkimus

* Kauppalehti 1.1.2022

* Helsingin Sanomat 11.1.2022

För mer information, vänligen kontakta:

Tom Pettersson, vd, Ålandsbanken Fondbolag Ab, tfn +358 40 733 1119, tom.pettersson@alandsbanken.fi

Tanja Wennonen-Kärnä, aktiestrateg, Ålandsbankenken Fondbolag Ab, tfn +358 40 509 7777, tanja.wennonen-karna@alandsbanken.fi

Historisk utveckling är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på en fond, och den avkastning som genereras, kan både öka och minska och du kan förlora hela eller delar av det insatta kapitalet.